KNP Blog

COVID-19 UPDATE: a korlátozások várható enyhítése
2021. 03. 31. KNP LAW

COVID-19 UPDATE: a korlátozások várható enyhítése

A 2021. március 27. napján megjelent Magyar Közlöny értelmében a Kormány a védelmi intézkedések meghosszabbításáról szóló 143/2021. (III.27.) Kormányrendeletben a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról és a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló rendelkezések alkalmazhatóságát 2021. április 8. napjáig meghosszabbította.

Ezzel párhuzamosan megállapításra kerültek a 2 500 000. (kettőmillió-ötszázezredik) COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásához kapcsolódó enyhítő rendelkezések, az alábbiakban összefoglaltak szerint:

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III.27.) Kormányrendelet felsorolt rendelkezései a 2 500 000. COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lépnek hatályba.1

 • A kijárási tilalom az este 22 óra és reggel 5 óra közötti időszak.
 • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszüntetésre kerülnek. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás nyújtására alkalmas helyiség vagy helyszín nem köteles zárva tartani.
 • Az üzletek kötelező zárva tartási időszaka az este 21:30 óra és reggel 5 óra közötti időszak.
 • Az üzlet vásárlóterében az ott foglalkoztatottakon kívül egy időben legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.
 • A vendéglátó üzletben való tartózkodás az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig továbbra is megengedett. A vendéglátó üzlet a rendelkezések alkalmazásában nem minősül üzletnek.
 • Vásárlótérrel nem rendelkező üzlet abban az esetben tarthat nyitva, ha az üzlet üzemeltetője, illetve vezetője gondoskodik arról, hogy a sorban álló várakozók (a közös háztartásban élők kivételével) egymástól folyamatosan tartsanak 1,5 méteres távolságot.
 • Az üzletek és a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás nyújtására alkalmas helyiség vagy helyszín előtti tartózkodás, közlekedés, továbbá várakozás során (a közös háztartásban élők kivételével) mindenki köteles a másik embertől legalább 1,5 méter távolságot tartani.

2021. március 29. napján a Kormány adatai szerint (www.koronavirus.gov.hu) a beoltottak száma 1 920 000 fő volt Magyarországon.


1 Pontos dátum nem került megjelölésre, de a napi oltásszámok alapján ez várhatóan 2021. április 15-ig be fog következni.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

  Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

  Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

  CONFERENCE BLEUE

  A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!