Gazdasági bűncselekmények és céges átvilágítás

Dr. Hadzsi István - Ügyvéd

Gazdasági bűncselekmények és céges átvilágítás
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
ihadzsi@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Gazdasági bűncselekmények és céges átvilágítás

Kevés eljárásnak van akkora a tétje, mint egy büntetőeljárásnak. A büntető törvények megsértése esetén egy cégnek súlyos árat kell fizetnie, ami a kiszabott pénzbüntetés megfizetésén túl akár a jó hírnév elvesztésével is járhat. Egyének esetében a büntetőjogi ítélet eredményezheti a karrierjük végét és a személyi szabadságuk elvesztését is.

A KNP LAW gazdasági bűncselekményekkel és céges átvilágítással foglalkozó csoportja megoldást kínál büntetőjogi eljárás alatt álló vagy az eljárás kockázatának kitett ügyfeleknek. Az iroda ügyvédei minden erőforrásukkal, így a legnagyobb hozzáértéssel és tapasztalattal nyújtanak segítséget ügyfeleinknek ezekben a különösen kockázatos eljárásokban.

Tudjon meg többet

Tapasztalat és szakértelem

Szakértelmünk a sok évi gyakorlatban szerzett tapasztalatunkból ered. Csapatunk tagjai között van, aki közel 20 évig rendőrtisztként továbbá bűnügyi területen osztályvezetőként szolgált a magyar rendőrség állományában. Az eljárások mély és alapos ismerete nem csupán a tárgyi jogi tudásból, hanem a rendvédelmi szervek bizonyíték rendszerének, a vádemelési eljárás előkészületének, a nyomozás menetének és a belső eljárások átlátásának ismeretéből fakad. Ez a szerteágazó tudás különböztet meg minket a versenytársainktól, mivel a megközelítésünk egyedülállóan arra fókuszál, hogy milyen belülről eredő kihívásokkal néz szembe ügyfelünk ahelyett, hogy csak a büntetőeljárási cselekményekre, intézkedésekre reagálnánk. Ügyvédeink folyamatosan együttműködve dolgoznak, és szükség esetén támaszkodnak a KNP LAW együttműködő szakembereinek ismeretére és tapasztalatára.

A megelőzést szem előtt tartó megközelítés

Az ügyfeleknek nyújtott tanácsadás során hozzáállásunk minden esetben átfogó és proaktív. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk ügyfeleinknek egy esetleges vizsgálat vagy büntetőeljárás elkerülésében. E cél érdekében folyamatosan együttműködünk ügyfeleinkkel kockázatkezelési és compliance kérdésekben, továbbá közreműködünk a hatékony compliance stratégiák kialakításában és végrehajtásában. Még azokban az esetekben is, amikor a compliance megoldások önmagukban elégtelennek bizonyulnak, azok megléte jelentősen javíthatja a későbbi vizsgálatok kimenetelét, és elősegítheti a vizsgálat kedvező eredményét.

Amikor az elővigyázatosság már elegendő

Ahol a probléma felüti a fejét, az erőforrásainkat leggyorsabban bevetve segítünk a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járó kimenetelt elérni ügyfeleink számára. Akár válságkezelés, akár a rendvédelmi szervekkel való korai együttműködés során, ügyfeleinket minden esetben a leghatékonyabban igyekszünk a megnyugtató eredmény felé segíteni. A belső vizsgálatok lefolytatásától, a rendvédelmi szervekkel és a vádhatósággal folytatott tárgyalásoktól kezdve az ügyfelek büntetőeljárásokban való teljeskörű képviseletéig az ügyfeleink rendelkezésére állunk és segítséget nyújtunk valamennyi eljárási szakaszban.

Átfogó szemlélet

Átlátjuk a polgári és büntető eljárások közötti érzékeny kölcsönhatást és megértjük, hogy az egyik eljárás kimenetele adott esetben jelentős hatást gyakorolhat a másik eljárásra. Ennek megfelelően mindig szem előtt tartjuk azt, hogy az ügyfeleink képviseletének keretében nyújtott eljárásunknak tovább-gyűrűző , hosszútávú hatásai lehetnek. Ezért mindig aszerint járunk el, hogy minimalizáljuk az esélyét a további és súlyosabb problémáknak.

Nemzetközi rálátás

Magyarország gazdasága az 1990-es évek eleje óta folyamatosan épít ki kapcsolatokat szinte a világ minden országával és egyre szorosabban kapcsolódik az Európai Unió tagállamain kívül a távol kelet és az észak- és délamerikai kontinens országaihoz. Ennek megfelelően számos magyar vállalkozásban találkozhatunk valamiféle nemzetközi vonatkozással és a büntetőeljárások is gyakran határokon átnyúlók. A KNP LAW csapatában több ügyvéd van, akik külföldön, beleértve az Amerikai Egyesült Államokat és Franciaországot, szereztek jogi végzettséget és gyakorlati tapasztalatot. Számos ügyvédünk szerzett jártasságot a hatályos korrupciós és megvesztegetés elleni jogszabályok területén és átfogóan ismerik például az Amerikai Egyesült Államok külföldi korrupt magatartásról szóló törvényét (FCPA).

Milyen biztonsági, jogi intézkedéseket érdemes a munkahelyen bevezetni esetleges gazdasági bűncselekmény megelőzésére?

Büntetőjogi szakértőnk több évtizedes múlttal segít megtalálni az optimális megoldásokat cége számára.

Ügyvezető felelősségnek büntetőjogi vonatkozásához is értenek?

A büntetőjog teljes spektrumában tudunk tanácsadást és képviseletet nyújtani.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!