Csőd, felszámolás és más fizetésképtelenségi eljárások

Dr. Nagy-Koppány Kornélia, LL.M. - Alapító partner, Vezető ügyvéd

Csőd, felszámolás és más fizetésképtelenségi eljárások
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
knagykoppany@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Csőd, felszámolás és más fizetésképtelenségi eljárások

Bármely vállalkozás kerülhet egy olyan, első látásra megoldhatatlannak tűnő, nehéz pénzügyi helyzetbe, amikor egy felkészült, hozzáértő és tapasztalt csapat támogatása jelentheti a kiúthoz vezető megoldást. Az ilyen nehéz időszakot követő helyzetben egy felkészült jogi csapattal együttműködve a társaság gazdaságilag megerősödött, biztos alapokon működő cégként működhet tovább – a hitelezők, az alkalmazottak és a tulajdonosok érdekeinek megfelelően.

A magyar gazdaság számos változáson ment keresztül az elmúlt 30 évben, melynek során a KNP LAW csőd- és fizetésképtelenségi eljárásokkal foglalkozó csapata az ügyfelei mellett állt, hogy segítsen eligazodni a kihívásokkal teli nehéz időszakokban is.

Napjainkban, különösen a COVID-19 járvány okozta helyzet miatt, minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítunk a hazai és a nemzetközi gazdaság szereplőit érintő tényezőkre, és azon belül kiemelten a turizmusra, az idegenforgalomra és a vendéglátóiparra. Egyénre szabottan és a teljes ügyvédi iroda szakértelmével állunk ügyfeleink rendelkezésére, hogy a legmegfelelőbb stratégiát dolgozzuk ki számukra. Egyre több olyan megkeresés érkezik ügyfeleinktől, ahol segítségünket kérik kreatív és hatékony stratégiák kidolgozásában, melyek jelenleg egy konkrét helyzet megoldásában nyújtanak segítséget, de a jövőben biztos bázisként szolgálhatnak.

Tudjon meg többet

Fizetésképtelenségi eljárások

A KNP LAW nagy gyakorlattal rendelkezik az összetett csőd és fizetésképtelenségi eljárásokban, segítve ezzel elsősorban a hitelezőket és a nehéz helyzetbe került cégek tulajdonosait. Célunk a legjobb megoldások feltérképezése és azok megvalósítása, legyen szó akár csődeljárásról vagy bíróságon kívüli megoldási lehetőségekről. Csapatunk a pénzügyi nehézségek minden szakaszában az ügyfelek rendelkezésére áll, legyen szó tanácsadásról, készenléti tervek készítéséről, kétséges beruházásokról, tőke- és vállalati szerkezetátalakításokról, felvásárlásokról és eladásokról, illetve bíróság szakban lévő fizetésképtelenségi eljárásokról. Ügyvédeink alapos elméleti felkészültséggel és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek peren kívüli egyeztetési és bíróságok előtt folyó csőd és felszámolási eljárásokban. Amennyiben perre kerül sor, ügyvédeink megfelelő stratégiákat és koncepciókat dolgoznak ki a követelésbehajtás sikeres elérése érdekében.

Csődeljárások

Bár a csődeljárásra sokan úgy tekintenek mint egy formális, és a cég „temetési” eljárására, mi ennél sokkal tágabb értelemben gondolunk erre a lehetőségre. Számunkra a csődeljárás fő céljának a társaságok számára egy stabil és szilárd gazdasági és pénzügyi alap megteremtésének kell lennie, a jövőbeni sikeres működés érdekében. Ennek a célnak az elérése holisztikus megközelítést igényel, hogy ne csak a túlélés, hanem a további fejlődés is biztosítva legyen. A KNP LAW csődeljárásokkal foglalkozó csapata folyamatosan az összképre és a végeredményre fókuszál, és az ügyfelekkel együttműködve igyekszik ennek az alapjait megteremteni.

A KNP LAW szorosan együttműködik különböző gyakorlati területeken tapasztalatot szerzett szakértőkkel, beleértve a banki és pénzügyi, vállalati, M&A, vitarendezési, és adójogi szektort. Sikeres csődeljárásokban szakértelmet szerzett vezetőket vonunk be annak biztosítására, hogy a csődeljárásokban felmerülő jogszabályok minden aspektusát lefedjük, és ennek megfelelően válaszoljunk valamennyi kérdésre. 

Rendelkezésre állunk olyan helyzetekben is, amelyek még egy csődeljárás megindítása előtt felmerülnek. Tapasztalt ügyvédeink készséggel segítenek a kockázatok proaktív azonosításában és kezelésében annak érdekében, hogy elkerüljék a csődeljárás megindítását. 

Restruktúrálásban is tudnak segíteni?

A céges életciklus minden állomásán szakértő segítségre számíthat tőlünk.

Csődeljárás és felszámolás esetén is tudnak segíteni?

Igen, igyekszünk minden céges élethelyzetre megfelelő tanácsadást biztosítani.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!