Versenyjog

Dr. Nagy-Koppány Kornélia, LL.M. - Alapító partner, Vezető ügyvéd

Versenyjog
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
knagykoppany@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Versenyjog

Figyelemmel arra, hogy a versenyjog egy olyan szegmense a gazdasági jognak, amely a gazdasági verseny szabályozására és a fogyasztók védelmére vonatkozó rendelkezéseket egyaránt tartalmazza, gyakran előfordul, hogy irodánk versenyjogi és fogyasztóvédelmi csoportjának a munkája nemcsak szorosan kapcsolódik egymáshoz, hanem átfedésben is lehet. A mindennapok során ez lehetővé teszi, hogy munkánk ne csak alapos és körültekintő legyen, hanem az ügyfeleink számára az általánoson túl a legapróbb részletekre is kiterjedő tanácsot tudjunk adni. 

Ügyfeleink számára kétféle értéket teremtünk. Egyfelől segítséget nyújtunk a komoly pénzügyi következményekkel járó, kedvezőtlen döntések elkerüléséhez, másfelől aktívan segítjük az olyan lehetőségek megtalálását és kiaknázását, amelyek a vállalkozás, és annak piaci részesedésének a növekedését segítik elő. A KNP LAW képviselete nemcsak azt biztosítja, hogy ügyfeleink elkerüljék azokat a lépéseket, amelyek adott körülmények között jelentős bírságokkal járhatnak, hanem együtt gondolkodva és cselekedve további lehetőségek nyíljanak meg a társaság gazdasági fejlődéshez.

Tudjon meg többet

Versenyjogi szolgáltatások

Versenyjogi csoportunk ügyvédei a versenyjog valamennyi területén jelentős tapasztalattal rendelkeznek, ideértve a kartelleket, a versenykorlátozó megállapodásokat, az erőfölénnyel való visszaélést, állami támogatásokat, piaci és szektor vizsgálatokat, valamint a Gazdasági Verseny Hivatal (GVH) előtti eljárásokat és az ezekhez kapcsolódó – ezeket követő peres eljárásokat. 

Állami támogatás

Ügyvédeink számos olyan ügyben nyújtottak tanácsadást és láttak el képviseletet, ahol európai uniós támogatások megszerzése és ezek átstrukturálása volt a cél. Képviseletet láttunk el és közreműködtünk a bizottság döntéseivel kapcsolatos panaszeljárások előkészítésében, valamint fejlesztési hozzájárulások és infrastrukturális projektek megfogalmazásában. 

Mindenkori célunk, hogy az ügyfeleink számára legmegfelelőbb támogatási lehetőségeket nemzeti és EU-s szinten is felkutassuk, ezeken belül kiemelten kezelve a befektetésekhez, munkahelyteremtéshez és továbbképzésekhez kapcsolódó projekteket. Igény esetén biztosítjuk a rendelkezésre álló támogatások optimális felhasználásának lebonyolítását és nyomon követését. Versenyjogi csapatunk segítséget nyújt a pályázatok előkészítésében és az állami támogatásokat célzó pályázatoknál a kiírásban szereplő feltételeknek és követelményeknek az ügyfeleink által előkészített pályázati anyaggal való összevetésében és ellenőrzésében – ezzel is biztosítva a megfelelő eredményt.

Átvilágítások és belső szabályzatok

Tanácsadó munkánk első lépéseként egy alapos átvilágítást végzünk, hogy minden versenyjogi szempontból problémás helyzetet feltárjunk és elkerüljünk. Ez a tevékenység magában foglalja a társaság vezetőivel és képviselőivel való megbeszéléseket, a releváns dokumentumok átnézését, és amennyiben szükséges, további belső vizsgálatok kezdeményezését. Ezen túl segítünk elkészíteni a társaság belső szabályzatait és egyéb dokumentumait, hogy ezzel is biztosítsuk ügyfeleink működésének minden hatályos versenyjogi szabálynak való megfelelését. Versenyjogi csapatunk tevékenysége teszi ügyfeleink számára lehetővé, hogy bármilyen potenciális versenyjoggal kapcsolatos problémát kiszűrjünk, koordináljuk a tervezett felvásárlás engedélyezését, az illetékes hatságok és szervek előtt képviseljük ügyfeleinket, továbbá elemezzünk és feltárjunk minden olyan körülményt, amely bírság kiszabásához, vagy a tervezett felvásárlás engedélyezése helyett, annak elutasításához vezetne. 

Versenyjoggal kapcsolatos további tanácsadói tevékenységek

Tevékenységünk során nemcsak a versenyjogi szabályokkal való összhang megteremtésében nyújtunk tanácsot, hanem a már meglévő belső szabályzatok és eljárások átnézése és ellenőrzése során is. Ügyfeleink számára olyan kereskedelmi és gyakorlati megoldásokat kínálunk, amelyeket be tudnak építeni a mindennapi ügyviteli modelljeikbe és rendszereikbe. Ez magában foglalja a megfelelési programok, képzési és egyéb eljárások, valamint az ezekhez kapcsolódó kézikönyvek és szabályzatok elkészítését, bevezetését és végrehajtását, illetve szükséges módosítását. Tudjuk, hogy a proaktív iránymutatások hatékonyan segítik egy cég belső működésének a kialakítását, amely a továbbiakban segítségünkre lehet a jogszabályoknak való megfelelés elérésében és a bíróság előtti felelősségre vonás elkerülésében. 

GVH előtti képviselettel is foglalkoznak?

Igen, ügyfeleinket a hatóságok előtt is képviseljük.

Compliance tanácsadás is van Önöknél?

Igen, igyekszünk a megelőzésre fektetni a hangsúlyt a jogi tanácsadás során.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!