Adójog

Dr. Füzessy Maglics Tímea, LL.M. - Partner

Adójog
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
tmfuzessy@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Adójog

Az adózás egy mindig kulcsfontosságú kérdés egy vállalkozás életében. A vállalkozások nem bízzák az adózási ügyeiket a véletlenre, hiszen egy cég adózási struktúrájának alapos megtervezése és kialakítása mindig komoly adójogi megfontolásokat igényel. Irodánk tagjainak üzleti életben szerzett tapasztalata perspektívát biztosít, hogy az adózással kapcsolatos ügyekben a lehető legracionálisabb és legoptimálisabb lehetőségeket kínáljuk ügyfeleink számára. Ügyfeleink üzleti tevékenységének sokszínűsége miatt számos iparág adózási kérdéseivel foglalkozunk, az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos adóztatásától kezdve a gyógyászati segédeszközök és más hasonló termékek adószabályozásáig.

Jogi szolgáltatásink során ügyelünk arra, hogy ügyfeleink lehetőségeinek maximalizálásával párhuzamosan csökkentsük jogi felelősségük megállapíthatóságának lehetőségét. Az adó szabályozásról általánosan úgy vélekedünk, hogy nemcsak adófizetési kötelezettségeket jelentenek a vállalatok és a magánszemélyek számára, hanem a gazdaság létrehozásának előteremtői is lehetnek azoknak, akik megértik a különböző adóstruktúrák által kínált lehetőségeket. A KNP LAW-val való együttműködés nemcsak az ügyfeleink védelmét garantálja, hanem azt is, hogy olyan adótervezetet alkotunk meg, amely összhangban áll a vállalkozás általános működési és kereskedelmi stratégiájával.

Tudjon meg többet

Adótanácsadás és adótervezés

A KNP LAW adójogi csapata valamennyi adójogi kérdésben közreműködik, így csapatunk részt vesz a jogalany működéséhez szükséges kezdetleges lepésektől, azaz az adóregisztrációs eljárástól kezdve az adófizetési kötelezettségek megfelelő teljesítésén keresztül a pert megelőző egyeztetés és a peres képviselettel járó ügytípusokban. Adójogra specializálódott ügyvédeink átfogó tanácsadási szolgáltatásokat nyújtanak az adójog valamennyi részterületére kiterjedően – beleértve az általános forgalmi adóval kapcsolatos kérdéseket. A tervezési szakaszban fő célunk, hogy ügyfeleink számára a lehető legkedvezőbb adózási struktúrát találjuk meg. Az irodánkban nyújtott adótervezési szolgáltatások nem csupán az optimális adóstruktúra megteremtésére korlátozódnak, hiszen egyúttal arra is törekszünk, hogy adózási szempontból a legmegfelelőbb (adó optimalizálás) megoldást találjuk meg ügyfeleink általános működésére. 

A KNP LAW adójogi szolgáltatásai magas szintű szakértelmet tükröznek az összes gazdasági társasági, kereskedelmi, pénzügyi és ingatlanügylet során nyújtott átfogó jogi szolgáltatásban. Munkánk egyedülálló olyan tekintetben, hogy egyaránt figyelembe vesszük ügyfeleink jogi és üzleti érdekeit, és végső soron ennek megfelelően javasoljuk adójogi helyzetüket. Csapatunk folyamatosan figyelemmel kíséri az állandóan változó jogszabályokat, hogy mindig a legmegfelelőbb és magas színvonalú jogi szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek. 

A KNP LAW ügyvéd csapat széleskörű gyakorlatának és szaktudásának köszönhetően, más jogterületen tevékenykedő kollégáinkat is bármikor be tudjuk vonni, amikor ügyfeleinknek valamilyen kiegészítő szolgáltatásra van szüksége van az adójogi tanácsadás során. Adójogi csapatunk különösen a társasági jogi és kereskedelmi tranzakciós csapatunkkal működik együtt, annak érdekében, hogy a javasolt adóstruktúra összeegyeztethető legyen a vállalati stratégiával.

Adó perek

Általánosságban kijelenthető, hogy fő célunk a jogviták peren kívüli rendezése és megoldása. Szükség esetén azonban jogi tanácsadást és képviseletet is biztosítunk ügyfeleinknek az adóellenőrzési eljárások során, hogy minél hatékonyabban tisztázhassák helyzetüket egy további peres eljárás elkerülése érdekében. Amikor a peres út elkerülhetetlennek látszik vagy az ügyfél érdekét szolgálja, mindig egy egyedi jogi stratégia megalkotására összpontosítunk, hogy cáfoljuk azt a felfogást, miszerint az adóperek túlnyomó részében Magyarországon, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a pernyertes fél. Az adóperekben elsősorban a peres, de ha szükséges akkor a választottbírósági és egyéb  alternatív vitarendezési tapasztalatainkra is támaszkodunk.

Tudnak segíteni abban, hogy mi a legkedvezőbb adózási forma Magyarországon?

Adójogi csapatunk segít megtalálni az optimális működési formát minden cég számára.

Határon átnyúló adótervezést is vállalnak?

Számos nemzetközi ügyfelünknek adunk tanácsot adózási kérdésekben.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!