Bank és Pénzügyi jog

Dr. Füzessy Maglics Tímea, LL.M. - Partner

Bank és Pénzügyi jog
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
tmfuzessy@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

 1. Jogterületek


 2. Bank és Pénzügyi jog

A pénz és a befektetések az üzleti élet egyértelmű mozgatórugói. A KNP LAW a banki és pénzügyi jog területén jó hírnévnek örvend, amelyet a hosszú évek során szerzett tapasztalatunknak és az ügyfeleinknek adott minőségi jogi tanácsadásnak köszönhetünk. Közvetlen szemtanúi lehettünk a bankszektor átalakulásának és fejlődésének az elmúlt harminc évben Magyarországon, és teljes mértékben ismerjük a helyi banki és pénzügyi ökoszisztémát. Ügyfeleinkkel fenntartott kapcsolatainkban nemcsak jogi tanácsadóként, hanem megbízható üzleti partnerekként is eljárunk. Irodánk olyan üzleti partnerként áll rendelkezésre, amely megfelelő kapcsolatokkal és üzleti érzékkel ellátott csapattal rendelkezik annak szolgálatában, hogy ügyfeleink számára megbízható eredményeket biztosítsunk. 

Míg az elmúlt években gyakorlatunk a hitelezők és az intézményi befektetők képviseletére összpontosult, idővel kibővítettük kapcsolatainkat, így ma már hitelezőket és jogi személy adósokat is képviselünk. Függetlenül attól, hogy melyik oldalon állunk egy adott tranzakcióban, mindig határozottan járunk el, és elhivatottan képviseljük ügyfeleinket.

A COVD-19 világjárvány idején gyakran dolgoztunk olyan ügyfelekkel, akik részére segítséget adtunk kreatív finanszírozási megoldások felismerésében és megvalósításában. Úgy gondoljuk a jövőben is fogunk ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozni. 

Tudjon meg többet

Tanácsadói szolgáltatás

A KNP banki és pénzügyi területen végzett munkájának nagy része az ügyfelek tanácsadásával és segítésével kapcsolatos és elsősorban a hitel- és projektfinanszírozási megállapodásokkal függ össze. Ügyvédeink átlátják, hogy az ügyfelek alapvető stratégiai üzleti céljaik megvalósítása gyakran attól függ, hogy képesek-e megfelelő finanszírozást szerezni. A leggondosabb munkát végezzük, hogy ügyfeleink kereskedelmi céljait megértsük és együttműködjünk velük annak érdekében, hogy az általunk követett finanszírozási megállapodások zökkenőmentesen illeszkedjenek igényeikhez. 

A projektfinanszírozás területén irodánk széleskörű, specifikus tapasztalattal rendelkezik befektetési és ingatlanfejlesztési ügyekben. A KNP LAW tanácsadást nyújt pénzügyi befektetőknek az alábbi kérdésekkel kapcsolatban: 

 • kölcsönök;
 • értékpapír ügyletek; 
 • zálogjog és biztosítékok;
 • lízingek; és 
 • betéti megállapodások.

Emellett képviseletet vállalunk a biztosított ügyletek érvényesítésével, a hitelek rekonstrukciójával és a zálogjog kizárásával kapcsolatos kérdésekben.

Banki és pénzügyi tanácsadási jogi tevékenységünk fontos aspektusa, hogy képesek vagyunk koordinálni a KNP LAW különféle jogterületen működő csapatait annak érdekében, hogy ügyfeleink a legmagasabb színvonalú tanácsokat és útmutatásokat kapják. Ez a megközelítés nem csak az esetleges jogi kockázatok felmerésével védi ügyfeleink érdekeit, hanem arra is felhívja a figyelmüket, hogy használják ki azokat a lehetőségeket, amelyekről esetleg korábban nem is volt tudomásuk.

Összeolvadások és felvásárlások/ Mergers & Acquisitions 

A KNP hírnevéhez mérten, mint a Magyarországon üzleti tevékenységet folytató külföldi befektetők megbízható partnere, banki és pénzügyi gyakorlatának egyik kulcsfontosságú pillére a vállalati összeolvadások és felvásárlások, röviden M&A tranzakciók, amely lehetővé teszi, hogy megfelelően képviseljük ügyfeleinket egy összeolvadás, szétválás vagy felvásárlás során. Ehhez járul a befektetés-védelem terén szerzett tapasztalatunk, amely kiterjednek az intézményi és nem intézményi befektetők képviseletére egyaránt. A KNP LAW értékes banki megoldásokat kínál fúziók és felvásárlások és eszközalapú hitelezés terén, és komplex pénzügyi tanácsadást tud nyújtani a zöldmezős fejlesztési projektekkel kapcsolatban.

Nyilvános ajánlattétel és finanszírozás

Azoknál az ügyfeleinknél, akik még tovább szeretnék bővíteni a finanszírozási lehetőségeiket, mi is segítséget nyújtunk a kezdeti nyilvános ajánlatokhoz való felkészülésében. A nyilvános ajánlattételek természetüknél fogva nehezek, bonyolultak, és potenciálisan jogi és kereskedelmi kockázatokkal is járnak. Tapasztalt ügyvédeink olyan szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek, melyek segítségével képesek vagyunk végig kísérni a folyamat különböző szakaszait, ideértve a stratégiai tervezést, az átvilágítást és a dokumentációt, továbbá a Magyarországon különlegesnek számító cégeljárást.

Tudnak finanszírozási kérdésekben segíteni? 

Igen, teljeskörű tanácsadást nyújtunk elsősorban M&A ügyletek során.

Banki szabályozási joghoz is értenek?

Igen, egyúttal figyelemmel kísérjük a szabályozás legújabb fejleményeit is.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

  Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

  Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

  CONFERENCE BLEUE

  A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!