Digitális eszközök

Koppány Olivér - Ügyvéd, Külföldi jogi tanácsadó

Digitális eszközök
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
otkoppany@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Digitális eszközök

Az Európai Unió a közeljövőben fokozott ellenőrzés alá vonja a kriptoeszközökkel és más digitális eszközökkel folytatott tranzakciókat, ami a Magyarországon működő kripto-kereskedelmi ügyleteket is érinteni fogja. A KNP LAW átfogó jogi tanácsadást nyújt nem csupán a digitális eszközökkel folytatott tranzakciók, de a kriptoeszközökkel folytatott ügyletek vonatkozásában is. A szigorú szabályozásra felkészülten tudjuk felelősséggel elvállalni ügyfeleink képviseletét és biztosítani, hogy a jelenlegi és az újonnan bevezetésre kerülő jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően működjenek tovább, beleértve annak biztosítását is, hogy a már felépített elosztott főkönyvön (DLT) alapuló tranzakciók a jogszabályoknak megfeleljenek. Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinket megfelelően tájékoztassuk a digitális eszközöket érintő jelenlegi és jövőben várható szabályozásról. Abból kifolyólag, hogy a digitális eszközöket érintő szabályozás egy folyamatosan fejlődő jogterület, kötelességünknek érezzük, hogy a tanácsadás mellett nyomon kövessük azokat a jogszabályváltozásokat, amelyek ügyfeleink jelenlegi vagy jövőbeli tranzakcióit érintheti. Mindezek fényében munkatársaink biztosítják, hogy a folyamatosan fejlődő jogszabályi környezetben adott teljeskörű jogi segítségnyújtás által ügyfeleink rendelkezzenek a szabályszerű működéshez elengedhetetlen eszközökkel.

Tudjon meg többet

Blokklánc (Blockchain)

A blokklánc egy olyan gyors ütemben fejlődő technológia, amelynek használata bőven túlmutat a digitális eszközökön, mindez átláthatóságának, megbízhatóságának és egyszerű kezelhetőségének köszönhetően.  Ez a technológia eredményezte a tőzsdék működésének újragondolását a pénzkölcsönnyújtások és a pénzutalások mellett, valamint azt, hogy bizonyos ingatlanokhoz kapcsolódó tranzakciók egyszerűbbé válhassanak.

Kriptoeszközökkel folytatott tranzakciók azonosítása

A kriptoeszközökkel folytatott tranzakciók különböző kategóriák alá sorolhatók, azonban két fő csoportba az alábbiak szerint tudjuk őket kategorizálni: azon ügyletek, amelyek engedélykötelesek, és azon tranzakciók, amelyek szabályszerűen elvégezhetők engedély nélkül. Munkatársaink amellett, hogy az adott tranzakció kategorizálását elvégzik, segítséget nyújtanak abban is, hogy ügyfeleinknek milyen típusú engedély(ek)re van szükségük. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) még nem bocsájtott ki olyan szabályozást, amely a kriptoeszközökkel folytatott tranzakciókra vonatkozna, a kategorizálás viszont elengedhetetlen az EU által előírt követelményeknek való megfeleléshez.

Kriptoeszköz-alapdokumentum (Whitepaper) vizsgálata

Minden egy ötlettel kezdődik. A whitepaper elkészítésére kötelezett vállalatokra vonatkozó gyarapodó EU jogszabályok nyomon követésével segítjük ügyfeleinket, hogy a whitepaper megfeleljen a vonatkozó előírásoknak, és ezáltal is segítjük őket a vállalkozásuk növekedése felé vezető útjukon.

Kibocsátott Tokenek jogszabályok szerinti kategorizálása

A kriptoeszköz-kibocsátás során a kibocsátott Tokenek kategorizálása jelenti a nehézséget. Kellő szakértelmet igényel ezen Tokenek minősítése, hiszen kategóriájuktól és rendeltetésüktől függően értékpapírként, de árucikkekként is minősíthetőek. Célunk, hogy a Token-ek jogilag még azt megelőzően legyenek megfelelően kategorizálva mielőtt a kriptoeszköz-kibocsátásra sor kerülne.

Kripto jövedelemmel kapcsolatos adótanácsadás

A hatályos magyar jogszabályok már rendelkeznek a magánszemélyek kripto és más digitális eszközökből származó jövedelmeik utáni adózási kötelezettségéről. Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy az ezzel kapcsolatos és folyamatosan fejlődő társasági jogban olyan vállalati struktúrát építsünk fel ügyfeleinknek, amely a leginkább megfelel elvárásaiknak. Ennek biztosítása érdekében összehangoltan működünk nemzetközi együttműködő irodáinkkal és külföldön dolgozó kollégáinkkal.

Kriptovaluta bányászathoz tudnak szakértőt biztosítani?

Szabályozási kérdésekben szakértő ügyvédjeink állnak rendelkezésre.

A felhasználók (tárca tulajdonosa) valóban anonimek maradhatnak még bűncselekmény esetében is?

Szakértőink tanácsadás során minden felmerülő kérdésre tudnak választ adni.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!