Szellemi alkotások joga

Dr. Lencs László - Partner, Vezető ügyvéd

Szellemi alkotások joga
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
llencs@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Szellemi alkotások joga

Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kell fektetni a szellemi tulajdon hatékony védelmére és kezelésére, ami elengedhetetlen a vállalatok számára az értékvédelem és a versenyelőny fenntartása érdekében. A digitális technológia fejlődése és globális elterjedése példátlan lehetőségeket teremtett a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértésekre. Mivel a márkák megítélése a fogyasztók megbízhatósággal, minőséggel és értékkel szemben támasztott elvárásai szerint alakul, elengedhetetlen, hogy a vállalatok tapasztalt tanácsadók segítségét vegyék igénybe, akik biztos útmutatást tudnak nyújtani a szellemi tulajdon oltalmának biztosítása érdekében.

A szellemi tulajdon kezelése és oltalma komplex törekvéssé vált a hazai és a globális piacokon működő vállalatok számára. A multinacionális vállalatok gyakran hatalmas szellemi tulajdon portfóliókkal és számos olyan termékkel rendelkeznek, amelyek oltalma számos ország egyidejű közreműködését igényli. Akár megfelelő védelmi stratégiát kell kidolgozni a bővülő IP-portfóliónak, akár egy több joghatóságot érintő vita megoldására van szükség - csapatunk mindig tud segíteni. A KNP LAW tevékenysége nem korlátozódik a tanácsadási tevékenységre, hiszen jártasak vagyunk a szabadalmi és licenc megállapodások tárgyalásában, ügyfeleink szellemi tulajdonjogainak érvényesítésében, valamint vitarendezési csapatunkkal együttműködve ügyfeleink érdekeinek védelmében hivatalos vitarendezési eljárásokban is eljárunk, amikor ez elkerülhetetlenül szükséges. 

Tudjon meg többet

Védjegyek

A védjegyek biztosítják, hogy a fogyasztók megkülönböztethessék egy vállalat áruit és szolgáltatásait egy másik vállalat hasonló termékeitől vagy szolgáltatásaitól. A védjegyek kiemelkedő szerepet játszanak a marketingben és a piaci versenyben, ezért a védjegyek oltalma kulcsfontosságú. A védjegyoltalom a szellemi tulajdonjog területén számos szakterületünk egyike. A KNP LAW IP csapata jogi tanácsot ad a megfelelő védjegy létrehozásával, a védjegy bejelentési eljárással, a védjegyoltalom meghosszabbításával kapcsolatos kérdésekben és képviseletet lát el a védjegybitorlással kapcsolatos jogvitákban.

Szerzői jogok védelme

A szerzői jogi művek védelme fontos szerepet tölt be a magyar és a nemzetközi tudományos és kulturális élet működésében és fejlődésében, és elősegíti a munkahelyek, a vállalkozások és a beruházások védelmét. Számos iparág alapja a szerzői jogi védelem, legyen az a zeneipar, könyvkiadás, rádiós- és televíziós műsorszolgáltatás, vagy más alkotó- és előadó művészet, valamint szoftverek és a filmgyártás. A KNP LAW megfelelő tapasztalattal rendelkezik a szerzői jogok kezelésével és védelmével kapcsolatban. Ügyfeleink rendelkezésére állunk legyen szó akár egy munkaviszony során kifejlesztett szabadalmaztatható találmányról, vagy más IP védelmet igénylő fejlesztésről. 

Irodánk jelentős gyakorlattal rendelkezik a szellemi alkotások jogának területén, valamint az adóhatékony licencek és szerzői jogok hasznosítások szervezésében, mint önálló szolgáltatás. Szerzői jogi területen a KNP LAW ügyvédei ugyancsak széleskörű gyakorlattal és tapasztalattal rendelkeznek a filmterjesztőkkel, valamint az online és multiplex filmszínház üzemeltetőkkel kapcsolatos kérdésekben is.

Hány évre szól a szabadalom?

A szabadalmi oltalom időtartama és területi érvényessége nem korlátlan, az oltalom a szabadalmi bejelentés napjától számítva legfeljebb 20 évig lehet érvényes.

Miben különbözik a védjegy a logótól?

A védjegy egy lajstromozott megjelölés, mely akár a logóra (ábra) is kiterjedhet.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!