Európai Uniós jog

Dr. Ágai László - Partner

Európai Uniós jog
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
lagai@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

 1. Jogterületek


 2. Európai Uniós jog

Mint a világ egyik legnagyobb piaca, az Európai Unió vonzó üzleti célpont. Magyarország ennek is köszönhetően az utóbbi években az egyik legvonzóbb befektetési célponttá nőtte ki magát az EU-n belül mivel uniós tagállamként (2004 óta) és a Schengeni Egyezmény tagjaként (2007 óta)  ma teljességgel az európai uniós jog hatálya alatt áll, amelyet gyakran kell alkalmazni a tranzakciók alatt, kiemelten azokban az esetekben, ahol határon átnyúló elem is van.  

Gyakorlott csapatunk gondosan egyengeti ügyfeleink útját az uniós jogszabályok rögös útvesztőjében. Segítjük ügyfeleinket és biztosítjuk a jelenleg hatályos és a közeljövőben hatályba lépő jogszabályokkal való összhangot több olyan jogterületen is, amely hatással lehet a működésükre. Csapatunk több tagja is foglalkozik európai uniós joggal, ezen belül is elsősorban gyógyszerjoggal és versenyjoggal kapcsolatban áll ügyfeleink rendelkezésére a gyorsan változó jogi szabályozások tengerében.  Rendszeresen adunk tanácsot különböző, az uniós jogszabályok tárgyát képező szektorokban, mint a gyógyszeripar, energia, pénzügyi szolgáltatások, adatvédelem, telekommunikáció és közlekedés. 

Ezen kívül EU szankciós joggal is foglalkozunk amennyiben az ügyfeleinket bármilyen vonatkozásban érinti.

Tudjon meg többet

EU megközelítés

Több uniós tagállam piacán is tevékenységet végző társaságok gyakran ütköznek nehézségekbe a rájuk vonatkozó helyi, nemzeti jogszabályokkal kapcsolatban, amelyeknek folyamatosan meg kell felelniük, így gyakran fordulnak hozzánk segítségért, hogy értelmezzük ezeket. Annak ellenére, hogy nem vagyunk más tagállamok nemzeti jogszabályainak szakértői, nemzetközi kapcsolatrendszerünknek köszönhetően szinte napi kapcsolatban vagyunk azokkal az ügyvédi irodákkal, akik rendelkeznek a szükséges, helyi ismerettel.

A Conference Bleue egyedüli magyar tagjaként szoros kapcsolatban állunk huszonhat európai ügyvédi irodával. A Conference Bleue egy független európai ügyvédi irodák alkotta olyan szövetség, amely gyógyszerjogra, élettudományokra és egészségügyi jogra specializálódott. A szervezetet Prof. Alexander Ehlers 1997-ben Németországban alapította. A szövetségben a közgyűlés jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy egy tag egy uniós tagállamot képviseljen, amely ezt követően az egyetlen képviselője lesz az adott országnak. Ez lehetővé teszi, hogy a szervezet exkluzív maradjon és egy magas színvonalú együttműködést képviseljen a gyógyszer és élettudományokra specializálódott irodák között. A KNP LAW Conference Blueu tagsága 2007 óta áll fenn és biztosítja, hogy a legbonyolultabb határokon átívelő jogi problémák sikeres átlátásában biztos, hatékony és naprakész megoldással segítse munkánkat.

Specializáció az Európai Unió jogán belül

Az Európai Uniót körülölelő hálózatunkon keresztül nemcsak a Magyarországot érintő uniós jogi kérdésekre tudunk válaszolni, hanem olyan kérdésekre is, amelyek az Unió bármelyik tagállamát érintik az alábbi területeken:

 • Nemzeti Gyógyszerjogi szabályozás (regisztráció, árazás és támogatás);
 • Gyógyszerjog;
 • Európai Gyógyszer Szabályozás;
 • EU-s jog (áruk szabad áramlása, verseny és forgalmazás);
 • Iparjog és szellemi tulajdonjog (pl. szabadalom);
 • Bio- és géntechnológia;
 • Energiajog (megújuló energia);  
 • Környezetjog; 
 • Orvosi eszközök,
 • Gyógyszercégek összeolvadása és felvásárlása;
 • Termékfelelősség;
 • Reklám és marketing jog;
 • Biztosítás;
 • Egészségügyi jog és egészségbiztosítás;
 • Élelmiszerjog.

A KNP LAW-val való kapcsolat ügyfeleink számára hozzáférést ad az egész kontinensre kiterjedő szakemberekből álló kapcsolathálóhoz, amely lehetővé teszi a legfontosabb jogi kérdésekre a szakszerű, gyors és pontos válaszadást.

Uniós piacon szeretnénk céget alapítani milyen papírok kellenek az induláshoz?

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk határon átnyúló üzleti struktúrák tervezésével kapcsolatban.

Inkubátor házakat is segítetek külpiacon keresni?

Igény esetén teljeskörű jogi és üzleti asszisztenciát nyújtunk induló cégek számára.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

  Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

  Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

  CONFERENCE BLEUE

  A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!