Társasági és kereskedelmi jog

Dr. Nagy-Koppány Kornélia, LL.M. - Alapító partner, Vezető ügyvéd

Társasági és kereskedelmi jog
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
knagykoppany@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Társasági és kereskedelmi jog

Teljes körű, mindenre kiterjedő vállalati jogi tanácsadást és szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek, a nemzetközi vagy helyi tőzsdén jegyzett társaságoktól a kis- és középvállalkozásokig, vagy akár a külföldi partnerekkel rendelkező, vagy határokon átnyúló tevékenységet folytató ügyfelek számára. Fő célunk, hogy ügyfeleink üzleti tevékenységének legjobb vállalati struktúráját hozzuk létre, amely maximálisan elősegíti a fejlődésüket.

A KNP LAW nagy tapasztalattal rendelkezik külföldi befektetőkkel és ügyfelekkel való együttműködésben. Magyarország ma Európa egyik legdinamikusabban fejlődő országa, erős gazdasággal és magasan képzett munkaerővel. Ezért nem meglepő, hogy sok külföldi befektető Magyarországra, mint elsődleges célpontra tekint az Európai Unióban. A kiváló földrajzi elhelyezkedés és a remek logisztikai infrastruktúra lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy közel kerüljenek  a világ egyik legnagyobb piacához, az Európai Unióhoz és egyidejüleg kihasználják mindazt a lehetőséget, amit a magyar és a CEE (Közép és Kelet Európai) piac kínál. A kulturális sokszínűség és a nyitott szemléletmód lehetővé teszi számunkra, hogy zökkenőmentesen működjünk együtt ügyfeleinkkel és segítsük őket eligazodni a jogi, társadalmi és kulturális környezetben, ezzel is biztosítva a tartós sikert.

Ügyfeleink társasági jogi ügyeiben holisztikus megközelítést alkalmazunk és valamennyi felmerülő jogi igényeikre válaszolva érdekeik maximális védelmét biztosítjuk. Tesszük ezt úgy, hogy mindenkor támogatjuk őket az általuk kitűzött célok elérésében. A KNP tapasztalata és szakértelme lehetővé teszi, hogy a társaságok működéséhez kapcsolódó esetleges problémákat korán felismerjük és megoldjuk, miközben ügyfeleink a stratégiai lehetőségekre tudnak koncentrálni. 

Tudjon meg többet

Általános gyakorlat

Ügyvédi irodánk a lehető legnagyobb hozzáértéssel és gyakorlattal nyújt segítséget minden társasági jogi ügyben. Ez magában foglalja az általános társasági jogi kérdéseket, a társaságok megalapításától kezdve, az alapítók, ügyvezetők és tulajdonosok (üzletrész és részvény tulajdonosok) jogosítványain át, a társaságok működése során a taggyűlés, az ügyvezetés vagy az igazgatótanács és a felügyelő bizottság hatáskörébe tartozó ügyeket, valamint a társaságok tőzsdei bevezetését és kivezetését. Tapasztalt ügyvédekből álló csapatunk ügyfeleink rendelkezésére áll megfelelőség (compliance) és szabályozási kérdésekben, engedélykérelmekkel kapcsolatos ügyekben, és képviselik ügyfeleinket a helyi, országos, vagy szükség esetén nemzetközi hatóságok előtt. Kollégáink nemcsak a hagyományos társasági jogi szolgáltatások nyújtásával, hanem a bonyolult, határokon átnyúló jogi kérdések kezelésével is foglalkoznak.

A KNP LAW egyéb gyakorlati területeihez hasonlóan, különösen nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfeleinkkel való szoros, hosszú távú bizalmi kapcsolatok kiépítésére és ápolására. Ezek a kapcsolatok nem csak abban segítenek, hogy szolgáltatásainkat és tanácsainkat a lehető leghatékonyabban testre szabjuk, hanem a hosszú távú, megalapozott stratégiai gondolkodás előnyeit is biztosítják ügyfeleink számára. Mindig szem előtt tartjuk az összképet és szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel annak érdekében, hogy a rövid távú döntések megalapozzák az általuk meghatározott hosszú távú célok elérését.

Közös vállalkozások alapítása és fenntartása

Segítünk a közös vállalkozások tervezésében és strukturálásában, valamint a felek megállapodásának dokumentálásában, szindikátusi megállapodásokon keresztül. Megfelelő gyakorlati tudással rendelkezünk ahhoz, hogy segítsünk közös vállalkozások kialakításában, legyen szó akár külföldi befektetők és magyar szervezetek közötti vegyes vállalatok létrehozásáról. A megfelelő vegyes vállalat mechanizmusának kiválasztása érdekében ügyvédeink, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a jogi és kereskedelmi területeken, elemzik az ügyfelek igényeit, lehetőségeit, jogi és üzleti kockázatait, majd ezt követően megfelelő szakmai tanácsokat és segítséget nyújtanak.

Kereskedelmi jog

A kereskedelmi szerződések olyannyira részeseivé váltak mindennapjainknak, hogy szinte észre sem vesszük, amikor egy ilyenben részt veszünk. Magánszemélyként naponta teszünk ajánlatot, ami az elfogadással egy szerződéses kapcsolatot hoz létre köztünk, hiszen naponta vásárolunk, veszünk igénybe szolgáltatásokat és kérünk ajánlatot ugyanezekre.  Céges ügyfeleink ugyancsak naponta, akár több száz vagy ezer kereskedelmi szerződést kötnek, ami a működésük alapja és szerves része. Az európai kereskedelmi (és pénzügyi) szerződések hosszú ideje az angol jogot tekintették etalonnak és a jelentős értékű szerződések vonatkozásában az angol nyelv és a jog volt irányadó. Míg a szerződések nyelvében (angol) a továbbiakban sem várunk változást, a BREXIT 2021. január 1-i hatálybalépésével elkerülhetetlen lesz, hogy jelentős kereskedelmi és pénzügyi megállapodásokban a szerződő felek más irányadó jogot és jogvita estére jogfórumot válasszanak. Kereskedelmi jogra specializálódott ügyvédeink felkészülten várják az ilyen kérdéseket és készen állnak arra, hogy megfelelően eligazítsák ügyfeleinket. 

Milyen iratokat kell beszerezni egy start-up beindításához?

Ügyvédjeink a konzultáció során minden adminisztratív feladatról tájékoztatást nyújtanak.

Mi a menete a cég tőzsdei bevezetésének?

Ügyvédjeink a konzultáció során minden szükséges lépésről tájékoztatást nyújtanak.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!