Ingatlanjog, ingatlanfejlesztés és építési jog

Koppány Olivér - Ügyvéd, Külföldi jogi tanácsadó

Ingatlanjog, ingatlanfejlesztés és építési jog
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
otkoppany@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Ingatlanjog, ingatlanfejlesztés és építési jog

A kiemelt fontosságú kereskedelmi ingatlanok adásvétele és fejlesztése területén ma a KNP LAW az egyik legelismertebb ügyvédi iroda Magyarországon. Az iroda ingatlanjogi csoportjának tapasztalata az ingatlanjog és a hozzá kapcsolódó pénzügyi, építésügyi és adójog minden területét lefedi, így ügyfeleink részére olyan összetett tanácsadást tudunk biztosítani, amely a fejleszteni vagy megvásárolni kívánt ingatlan beazonosításától, annak megvásárlása, fejlesztése és az azon létesített, vagy felújított felépítmény kulcsrakész átadásáig valamennyi jogterületet lefedi. Ugyanilyen tapasztalattal rendelkezünk a kereskedelmi ingatlanok bérlése és bérbeadása területén is.

A KNP LAW számos Budapesten és környékén található jelentős kereskedelmi ingatlan fejlesztésében, illetve azzal kapcsolatos tranzakcióban vett részt. Ügyfeleink között szerepelnek külföldi államok és kormányok, világszerte ismert luxus kategóriás hotelek és irodaépület-fejlesztők, nemzetközi oktatási intézmények, bevásárlóközpont-üzemeltetők, és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások.

Az ingatlan tranzakciók magukban foglalnak követségi és konzulátusi épületeket, luxus szállodákat, nemzetközi oktatási intézményeket, irodaépületeket, bevásárlóközpontokat és egyéb rendeltetésű ingatlanokat és azok adásvételét és bérletét. A KNP LAW ingatlanjogi csoportja nemcsak előkészíti és letárgyalja az adásvételi szerződéseket, hanem összetett ingatlanfejlesztési tanácsokkal látja el ügyfeleit, azon túl is, hogy segíti őket az ingatlan átminősítésének, a felépítmény tervezésének, finanszírozásának és a teljes projekt kivitelezésének lebonyolításában. 

Tudjon meg többet

Ingatlanjogi tanácsadás

Kiemelt ingatlanjogi ügyvédi irodaként a KNP LAW tanácsadása az ingatlanjog minden területét lefedi. A kereskedelemi jellegű ingatlanokkal kapcsolatos tranzakciókon túl, rendszeresen képviseljük, elsősorban külföldi magánszemély és kisbefektető ügyfeleinket, belföldi ingatlan ügyleteikben. Mivel az iroda megalakulása óta működünk közre magyarországi ingatlanok adásvételében, így megfelelő szakértelmet szereztünk a különböző nemzetiségű társaságok és magánszemélyek ingatlanszerzésében, fejlesztésében és felújításában.  A jelenlegi szabályozás átfogó ismerete teszi lehetővé, hogy gyakorlati tanácsokkal segítsük ügyfeleinket az ingatlanok adásvétele, fejlesztése és birtoklásának teljes ideje alatt. Csapatunk együttgondolkodása teszi lehetővé, hogy magyarországi ingatlanaikkal kapcsolatban ügyfeleink az összes rendelkezésre álló lehetőséget megismerik és megfontolják, legyen szó adásvételről, fejlesztésről vagy bérletről. Annak ellenére, hogy irodánk elsődlegesen Budapesti ingatlanok adásvételre fókuszál, Magyarország szerte végeztünk jogi ügyleteket így a helyi önkormányzatokkal való munka során további tapasztalatokra tettünk szert. 

Tervezetek előkészítése

Ügyfeleink képviseletében eljárva minden szükséges szerződést előkészítünk és letárgyalunk, beleértve a tervezési, kivitelezési és építési szerződéseket, belsőépítészeti szolgáltatásokkal összefüggő szerződéseket, hitel és jelzálogszerződéseket, projekt vezetői megbízási szerződéseket, valamint földbérleti és földhasználati szerződéseket. Ugyancsak széleskörű tapasztalattal rendelkezünk a műemlékké nyilvánított ingatlanok cseréjével, vásárlásával és felújításával kapcsolatban.

Bérleti szerződések

Az ügyfeleinkkel való közös munkáknak és képviseletnek köszönhetően - akik között nemzetközi multinacionális vállalatok, kormányszervek és külképviseletek egyaránt megtalálhatóak – a KNP LAW széleskörű tapasztalatot szerzett kereskedelmi és egyéb hasznosítású ingatlanok bérbevételével és bérbeadásával kapcsolatos szerződések elkészítésében. 

Ingatlan Tranzakciók (folyamatban lévő szolgáltatások)

A KNP LAW vezető ügyvédéi számtalan ingatlan adásvételi szerződést készítettek elő úgy vevői, mint eladói oldalon. Elismertségünket a megfontolt és eredményes tárgyalások, a jó gazdasági feltételekkel megkötött szerződések és a teljesedésbe ment adásvételeknek is köszönhetjük.

Ügyfeleink érdekeinek sikeres képviseletét az iroda tagjainak hosszú évek alatt megszerzett tapasztalata és tudása biztosítja. Ehhez járul hozzá az iroda valamennyi ügyvédjének, külföldi jogi tanácsadójának, ügyvédjelöltjének és a munkájukat segítő adminisztrációs csapatnak kiváló az angol nyelvtudása.

Legnagyobb erősségünk az ügyfeleink érdekeinek tárgyalásokon és egyeztetéseken való képviselete. Minden kérdésre a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy a sikeres ügylet egyik kulcsa a szükséges információ azonnali rendelkezésre állása. Képzett fordítónk munkájának köszönhetően hiteles fordításokat tudunk készíteni az ingatlannal és az ügylettel kapcsolatos valamennyi dokumentumról ideértve a harmadik fél által készített szerződéseket, felméréseket, engedélyeket és a földhivatali bejegyzésez szükséges nyomtatványokat. A KNP LAW minden feltételnek megfelel az adásvételt megelőzően és az adásvételt követően készített dokumentumok hitelességének biztosítása érdekében.

Ipari ingatlanokkal is foglalkoznak?

Igen, ügyvédi irodánknak kiterjedt tapasztalata van ingatlanokat érintő jogi ügyekkel kapcsolatban.

Az ingatlan biztosításának a jogi hátterével is foglalkoznak?

Igen, az ingatlanjog teljes spektrumát le tudjuk fedni.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!