Csapatunk

Koppány Olivér

Koppány Olivér

Ügyvéd, Külföldi jogi tanácsadó

Jogterületek
 • Nemzetközi kereskedelmi és befektetési jog
 • Gyógyszerjog és élettudományok joga
 • Befektetési engedélyezési ügyek (FDI)
 • Külföldi korrupció elleni ügyek (FCPA)
Kamarai tagság
 • Amerikai Egyesült Államok, District of Columbia (Washington, DC) Ügyvédi Kamara
 • Külföldi jogi tanácsadó – Budapesti Ügyvédi Kamara
Nyelvismeret
 • Angol és magyar
Iskolai végzettség
 • Jogi Diploma (JD) American University Washington College of Law, Washington, DC, USA
 • BSBA Diploma Suffolk University, Boston, Massachusetts, USA

Tudjon meg többet

Koppány Olivér

Olivér fő szakterületét elsősorban az egyes vállalatok működésének nemzetközi és határokon átnyúló gyógyszerjogi, technológiai és innovációs, valamint ingatlan ügyekben való támogatása jelenti. Munkája egyaránt kiterjed a mindennapi vállalati működés során felmerülő problémák kezelésére, a befektetői csoportokkal történő, nemzetközi felvásárlásokat érintő M&A projektek kapcsán való szoros együttműködésre, valamint ezen szervezetek magyarországi tevékenységének az elősegítésére. Olivér kiemelt szakértelemmel rendelkezik a mind Magyarországot, mind pedig az Egyesült Államokat érintő ügyletek lebonyolításában, amely tevékenysége keretében rendszeresen ellátja külföldi szervezetek Európai Unión belüli, illetve magyarországi képviseletét.

Jogi egyetemi tanulmányai alatt Olivér a New York-i székhelyű Willkie Farr & Gallagher’s Washington, DC-ben lévő irodájában a Globális Kereskedelmi és Befektetési ügyekre specializálódott csoportjában dolgozott. Ez idő alatt USA kereskedelmi szankciókkal, export korlátozásokkal, valamint a nemzetközi pénzmosást megelőző és a kereskedelmi irányelvek kidolgozásában érintett ügyfelek képviseletével foglalkozott, beleértve az olyan befektetési ügyeket, amelyeket a Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) bizottságának jóváhagyására előzetesen be kell nyújtani.

Az Amerikai Egyesült Államokban az American University Washington College of Law egyetemen szerzett jogi diplomát. Jogi egyetemi tanulmányai előtt Olivér a Hogan Lovells ügyvédi irodában ügyfél összeférhetetlenségi elemzőként és kollégiumi tanulmányai alatt Bostonban a Foley & Lardner ügyvédi irodában az újonnan induló kisvállalkozások (startups) mentoraként dolgozott.

Szabadidejében Olivért a Washington, DC körüli jégstadionokban lehet megtalálni, ahol ifjúsági csapatokat edz és készít fel az államok közötti és az országos jégkorong bajnokságokra. 2016-ban Maryland Állam, Montgomery Megyéjében az Év Ifjúsági Jégkorong Edzőjének választották, míg a rákövetkező évben csapata Maryland Állam bajnoki címét nyerte el.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

  Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

  Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

  CONFERENCE BLEUE

  A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!