Peres képviselet, választottbírósági eljárás és alternatív vitarendezés

Dr. Füzessy Maglics Tímea, LL.M. - Partner

Peres képviselet, választottbírósági eljárás és alternatív vitarendezés
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
tmfuzessy@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Peres képviselet, választottbírósági eljárás és alternatív vitarendezés

A KNP LAW budapesti vitarendezési csapata belföldön és külföldön is ellátja ügyfelei peres, választottbírósági és alternatív vitarendezési képviseletét. Jogi képviseletet biztosítunk ügyfeleinknek peres eljárásban, választottbírósági eljárásban és alternatív vitarendezés során, Magyarországon és külföldön egyaránt. Ügyvédeink Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is számos iparágat érintő vitarendezési eljárásban vettek részt. Irodánk képviselt már különböző méretű vállalatokat, non-profit szervezeteket, egyéni vállalkozókat és magánszemélyeket is. A KNP LAW a tranzakciókból merített széleskörű tapasztalatának köszönhetően kellő szaktudással, tapasztalattal és elhivatottsággal rendelkezik, valamint magas szinten látja el a feladatát ügyfelei sikerének érdekében, kiemelt figyelmet fordítva az ügyfélre. Irodánk széles tapasztalattal rendelkező szakértőkből áll. Korábban bíróként, compliancesként, peres jogászként dolgozó kollégáink az évek folyamán megszerzett tapasztalatuk birtokában adnak szakértői tanácsot és alakítanak ki hatékony stratégiát a jogviták megoldására. Csapatunk egyedülálló szakmai hátterének és szaktudásának köszönhetően, megfelelő jogi tanácsadással és jogi képviselettel tudjuk képviselni ügyfeleink érdekeit, a vitarendezés bármely formájáról is legyen szó.   

Tudjon meg többet

Vitarendezés

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan független ügyvédi iroda vagyunk, amely világszinten kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, valamint számos országban szerzett vitarendezési tapasztalattal bír. Olyan ügyvédekből álló csapatunk van, akik több, határon átnyúló ügylet lebonyolításában működtek közre, így a külföldön felmerülő jogviták hatékony megoldásához szükséges kulturális és jogi ismerettel is rendelkeznek.

A világ többi vezető ügyvédi irodájával fennálló kapcsolatainknak köszönhetően problémamentes és hatékony jogi szolgáltatást tudunk nyújtani. Ezen túlmenően kollégáink komplex idegennyelv-tudással rendelkeznek, amelynek révén több nyelven is eredményesen kommunikálnak ügyfeleinkkel és más személyekkel egyaránt.

Különböző nemzetközi fórumok előtt láttuk el ügyfeleink jogi képviseletét, úgymint a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC), a londoni Nemzetközi Választottbíróság (LCIA), illetve az ENSZ Nemzetközi és Kereskedelmi Jogi Bizottsága (UNCITRAL) előtt.

Célunk, hogy az ügyfeleink számára a legkedvezőbb eredményt érjük el, függetlenül attól, hogy a jogvita a világ melyik pontján merült fel. Ennek eléréséhez a különböző joghatóságok alá tartozó jogvitákban szerzett szaktudással és nemzetközi kapcsolatrendszerrel is rendelkezünk.

Peres eljárás

Csapatunk az ország valamennyi területén nyújtott jogi képviselet ellátásával magabiztos tudásra tett szert a magyar bíróságok előtt, különösen Budapesten. Ügyfeleinknek peres képviseletet biztosítunk mind felperesi, mind alperesi oldalon, és jogi tanácsadással látjuk el őket a peres stratégia kialakítása tekintetében, az elsőfokú eljárástól kezdődően egészen a jogorvoslati eljárások befejezéséig. Jogi tanácsadást biztosítunk komplex, párhuzamosan folyó peres eljárásokban is, akár Magyarország határain túl is.

Választottbírósági eljárás

A választottbíráskodás az alternatív vitarendezés egyik formája, amelyben a választottbíróság mint független, harmadik fél dönti el a felek jogvitáját. A választottbírósági eljárást a felek a rendes bírósági eljárás alternatívájaként veszik igénybe, tekintettel arra, hogy az eljárás gyorsabb, összességében kisebb költséggel jár, és kevésbé formális megoldása a jogviták rendezésének. A választottbíróság a végleges döntés meghozatala előtt meghallgatja a felek előadásait és bizonyítási eljárást folytat le. Vitarendezési csapatunk széleskörű tapasztalatával felvértezve képviseli az ügyfeleinket a választottbírósági eljárásokban is.

Mediáció és alternatív vitarendezés

Tudjuk, hogy a jogviták gyakran hatékonyan megoldhatók peres vagy választottbírósági eljárás nélkül. Peres csapatunk mindig készen áll arra, hogy ügyfeleinket felkészítse a mediációs és a peren kívüli egyezségre irányuló eljárásokra.

Külföldi perekben is otthon vannak?

Bizonyos típusú határon átnyúló peres ügyeket is meg tudunk oldani.

Kártérítési perekhez is értenek?

Igen, széleskörű tapasztalatunk van a kártérítési perek területén.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!