Peres képviselet, választottbírósági eljárás és alternatív vitarendezés

Rusznák Csaba - Csoportvezető Ügyvéd

Peres képviselet, választottbírósági eljárás és alternatív vitarendezés
Hívja munkatársunkat!
+1 615 516 7812
Írjon üzenetet!
crusznak@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Peres képviselet, választottbírósági eljárás és alternatív vitarendezés

A KNP LAW budapesti vitarendezési csapata belföldön és külföldön is ellátja ügyfelei peres, választottbírósági és alternatív vitarendezési képviseletét.

Ügyvédeink számos, különféle iparágakat érintő vitarendezési ügyekben vettek részt az elmúlt évek során Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Ázsiában. Képviseltünk különböző méretű vállalatokat, non-profit szervezeteket, egyéni vállalkozók és magánszemélyeket. A KNP LAW kereskedelmi ügyletekből merített széleskörű tapasztalatának köszönhetően irodánk kellő szaktudással, tapasztalattal, és elhivatottsággal rendelkezik, hogy ügyfeleink érdekét a megfelelő fórum előtt maximálisan érvényre juttassuk. 

A vitarendezési csapat vezető ügyvédje jogi végzettségét és válaszottbírósági gyakorlatának túlnyomó részét az Amerikai Egyesült Államokban szerezte. Az évek során széleskörű tapasztalatra tett szert egy amerikai nemzetközi ügyvédi irodánál, ahol az iroda washingtoni és londoni peres csapatával együttműködve képviselt számos államot és multinacionális vállalkozást nemzetközi választottbírósági és peres eljárásokban.

Tudjon meg többet

Vitarendezés

Ügyvédeink jelentős tapasztalattal rendelkeznek a mindenfajta vitarendezés területén. Számos ügyet képviseltünk úgy alperesi, mint felperesi oldalon magyar és amerikai (U.S.) bíróságok előtt, valamint a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) és a Nemzetközi Befektetések Vitarendezési Központjának (ICSID) eljárásai során. Ezért tudjuk ügyfeleinket bármelyik jelentős nemzetközi és magyar fórum előtt, beleértve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő választottbíróságot, felkészülten képviselni. Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk a magyar eljárásjog és a választottbíróság eljárás területén. Ennél is fontosabb, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehézségekkel és költségekkel járnak együtt az ilyen eljárások, ezért ügyfeleinkkel együttműködve arra is törekszünk, hogy jogvitáikat lehetőleg peren kívüli egyezség, tárgyalás, vagy mediáció útján oldjuk meg. 

Globális szemléletünkből adódóan annak is tudatában vagyunk, hogy számos vállalkozás Magyarországon nemzetközi háttérrel és tulajdoni szerkezettel bír. Magyarország jelenleg Európa egyik legdinamikusabban fejlődő országa, ami köszönhető erős gazdaságának, tehetséges munkaerejének és a kedvező külföldi befektetési környezetnek. Széleskörű nemzetközi tapasztalatunk a vitarendezési praxisunk egyik ismertetőjegye. Csapatunk több nyelvet beszélő, a kontinentális és a common law jogrendszerben egyaránt jártas ügyvédekből áll, akik otthonosan mozognak a magyar és a nemzetközi választottbírósági tárgyalótermekben, legyen az élő, vagy digitális tárgyalás.

Páratlan szaktudásunk a jog minden területét behálózza. A KNP LAW egyéb területeken szerzett tapasztalatával segíti a vitarendezési csoport munkáját, hogy feltérképezzük és átfogó képet kapjunk az ügy hátterében húzódó folyamatokról.

Peres eljárások

Peres csapatunk tapasztalattal rendelkezik ügyfeleink magyar bíróságok előtti képviseletében. Peres képviseletünk az eljárás megindításától a rendes fellebbezési és a rendkívüli felülvizsgálati eljárások befejezéséig tart. Ügyfeleinket komplex eljárási ügyekben is képviseljük, beleértve a különböző joghatóságok előtt párhuzamosan folyamatban lévő eljárásokat. Ügyvédeink nemzetközi vitarendezési eljárások során egyebek között jelentős kulturális örökséggel kapcsolatos ügyben is láttak el képviseletet.

Választottbírósági eljárás

Diszkrétsége, gyorsasága és hatékonysága lévén a választottbírósági eljárás lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy olyan fórumok elé vigyék ügyeiket, melyek rendelkeznek az ügy eldöntéséhez szükséges szakmai tudással és elengedhetetlen gyakorlattal. A KNP LAW vitarendezési csapata jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a hazai, nemzetközi kereskedelmi, valamint a beruházások és az államok közötti választottbírósági eljárások terén.

Mediáció és alternatív vitarendezés

Tudjuk, hogy a jogviták gyakran hatékonyan megoldhatók peres vagy választottbírósági eljárás nélkül. Peres csapatunk mindig készen áll arra, hogy ügyfeleinket felkészítse a mediációs és a peren kívüli egyezségre irányuló eljárásokra.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.
    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!