Munkajog

Dr. Sill Abigél - Partner

Munkajog
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
asill@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Munkajog

A jól képzett magyar munkaerő az egyik fő oka annak, hogy számos külföldi befektető Magyarországot választja az Európai Unión belüli székhelyéül. A legmegfelelőbb munkavállalók kiválasztása, felvétele és megtartása minden vállalkozás számára elengedhetetlenül szükséges, még akkor is, ha a technológiai változások sebessége az elmúlt évek során átalakította a hagyományos munkavégzés számos aspektusát. 

A munkajog a jogrendszer érzékeny területe, mivel összefonja cégek (munkáltatók) és egyének (munkavállalók) életét és gyakran teremt egyedi megoldásokat igénylő helyzeteket. Szakjogászi végzettséggel is rendelkező munkajogi csapatunk vezetője különösen felkészült arra, hogy eligazítsa ügyfeleinket – elsősorban a munkáltatói oldalon - a magyar jogrendszer munkajogi útvesztőjében és olyan munkakultúra kialakításához nyújtson segédkezet, amely mindig összhangban van és megfelel a vonatkozó munkajogi szabályoknak.

Tudjon meg többet

Munkaszerződések

Munkajogi szolgáltatásunk magában foglalja a munkaviszony létesítését és megszüntetését, átszervezés vagy csoportos létszámcsökkentés végrehajtását, versenytilalmi megállapodások megkötését, vezetői kompenzációs rendszerek kialakítását, valamint egyéb HR vonatkozású kérdések megválaszolását.

Ügyfélközpontú megközelítésünkből adódóan kellő időt fordítunk ügyfeleink igényeinek és céljainak megértésére. Együttműködésünk során közösen meghatározunk egy tervet, majd a választott megoldást megvalósítjuk. Elkészítjük a munkaszerződéseket, ügyfeleink megbízásából tárgyalunk a szerződő felekkel, valamit támogatjuk ügyfeleinket, mindaddig, amíg egy vitás kérdésben megállapodásra jutnak. Bár vannak olyan kivételes helyzetek, amikor a munkaügyi per nem kerülhető el, meggyőződésünk, hogy megfelelő előkészítéssel és pert megelőző egyeztetéssel a mindkét fél számára anyagilag és érzelmileg is megterhelő peres eljárások jelentős részét peren kívül lehet megoldani.

Belső szabályzatok készítése társaságok részére

Korunkban túlzottan megnövekedett a társaságokat érintő munkajogi jogviták száma, ezért különös figyelmet fordítunk arra, hogy együttműködjünk ügyfeleinkkel és felelősségük csökkentésének érdekében kialakítsuk a számukra legmegfelelőbb vállalati és szervezeti kultúrát.

Egyedi megközelítéseink során minden helyzetben igyekszünk megtalálni az ügyfeleink számára legelőnyösebb megoldást. A KNP LAW munkajogi csapata jogi tanácsadást nyújt a gazdaság különböző területein működő társaságok napi tevékenységéhez kapcsolódó munkajogi kérdések megválaszolásában, elkészíti a szükséges belső és azon magatartás szabályzatokat, amelyek a munkaszerződéssel létrehozott munkaviszonyban a szerződő felek számára biztonságot és kiszámíthatóságot teremtenek.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a belső szabályzatok elkészítése és azok betartása és betartatása két különböző kérdés. Ennek megfelelően munkajogi csapatunk bármikor készen áll arra, hogy az ügyfél HR részlegét segítve trainingek, szemináriumok és workshopok útján támogassa a szabályzatok bevezetését, alkalmazását és végrehajtását.

Biztonságos jogi háttér megteremtése

Elismert munkajogi tanácsadóként a korszerű, béren kívüli juttatásokra vonatkozó irányzatokat, a munkáltató által biztosított mobiltelefon és egyéb technikai berendezések, valamint a vállalati gépjárművek biztosítására és használatára vonatkozó szabályzatokat és ezek adójogi hatását is figyelembe vevő tanácsot nyújtunk. Adatvédelmi csapatunkkal közösen IT szabályzatoknak és az Általános Adatvédelmi Szabályozásnak (GDPR) megfelelő megoldások nyújtásával biztonságosabbá tesszük ügyfeleink munkakörülményeit.

Személyre szabott megoldást kínálunk ügyfeleinknek, lépést tartva a világban történő folyamatos, és időnként jelentős változásokkal. Számos alkalommal fordul(t) elő a COVID-19 járvány ideje alatt, hogy ügyfeleinknek abban nyújtottunk jogi tanácsot, hogy hogyan tudják leküzdeni a járvány miatt felmerült munkaügyi kihívásokat. Tettük mindezt úgy, hogy tiszteletben tartottuk a munkavállalók igényeit és a közegészségügyi helyzettel okozott személyes kihívásokat.

Külföldi munkavállalás esetén is tudnak segíteni?

Munkajogi szakértőink számos ország munkajogi szabályozásával is tisztában vannak.

A munkahelyi zaklatás területén is jártasok?

Igen, a munkajogi szabályok és a bírói gyakorlat területén is felkészültek vagyunk.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!