Cég felvásárlások (M&A)

Dr. Ágai László - Partner

Cég felvásárlások (M&A)
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
lagai@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Cég felvásárlások (M&A)

Magyarországon végrehajtott jelentős és összetett tranzakciókban vásárlókat, eladókat, befektetőket és pénzügyi tanácsadókat képviselünk. Csapatunk általában olyan külföldi entitásoknak nyújt tanácsot, amelyek Magyarországon akvizíciót hajtanak végre - irodánk elsődleges tanácsadóként szolgál a tranzakció teljes időtartama alatt. Ez a határokon átnyúló elem megköveteli, hogy rendszeresen együttműködjünk számos partnerirodával világszerte. A cél mindig az, hogy olyan megoldásokat találjunk, amelyek megfelelnek ügyfeleink igényeinek. Ez magában foglalja és megköveteli mind az alapos átvilágítást és/vagy kockázatértékelést, amelyet a tranzakció előtt és alatt kell elvégezni. Korábban több gyógyszeripari, technológiai vállalatnak, valamint magántőke- és kockázati tőkebefektető cégnek is tanácsot adtunk olyan felvásárlásokhoz, amelyek végrehajtása magyarországi vállalatok vagy magánszemélyek bevonásával történtek. Jogi képviselőként és üzleti tanácsadóként szolgálunk az ügylet minden szakaszában, ami gyakran nélkülözhetetlen olyan vevők vagy eladók számára, akik nem rendelkeznek megfelelő kapcsolattal vagy nincsenek ismeretei a magyar piacról.

Tudjon meg többet

Természetesen nem csak határon átnyúló tranzakciók során támogatjuk ügyfeleinket, hanem határon belüli, magyar tulajdonú cégek egyesülése, szétválása vagy felvásárlásai során is. Ezen felül tapasztalattal rendelkezünk hazai tulajdonú cégek képviseletében európai, ázsiai vagy tengeren túli terjeszkedésük során is.

M&A

Minden egyes tranzakció egyedi, különleges készségeket és megközelítést igényel. Teljes körű szolgáltatást nyújtó irodaként olyan ügyvédekkel dolgozunk, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek különböző szakterületeken, így biztosítva, hogy minden egyedi ügylethez megtaláljuk a megfelelő csapatot. Úgy véljük, minden egyes tranzakciót egyedi módon kell kezelni ügyfeleink igényei és az adott terület alapján, annak érdekében, hogy biztosítsuk a kockázatok megfelelő értékelését, és ezáltal megfelelően tudjuk biztosítani ügyfeleink számára a működési területükre jellemző lehetőségeket.

Az M&A csapatunk olyan ügyvédekből áll, akik jól ismerik a gyógyszeripar, az orvostechnikai eszközök, a peres ügyek, a vagyonátruházások, a szabadalmak és védjegyek területét, valamint csapatunk ingatlan- és adószakértőkből áll, ez lehetővé teszi számunkra, hogy az ügyletet az elejétől a végéig házon belül, harmadik féltől származó további támogatás nélkül kezeljük.

Átvilágítás – Due Diligence

Az átvilágítási – a kockázatokat meghatározó – szakasz kulcsfontosságú szerepet játszik minden tranzakciós ügyletnél. A KNP rendszeresen elvégzi az ügyletek átvilágítását, és tanácsot ad az ügyfeleknek a kockázatokról, valamint a későbbiekben felmerülő kihívásokról. Nemcsak az átvilágítást végző irodaként szolgálunk, hanem ezen információgyűjtés révén ügyvédeink képesek tanácsot adni és tervet nyújtani ügyfeleinknek arra vonatkozóan, hogy a folyamat során feltárt információk alapján hogyan lehet a legjobban tovább haladni.

Különböző ágazatokban végeztünk átvilágítást számos olyan Fortune 500 vállalat számára, amelyek a magyar piacon is meg kívántak jelenni.

Kockázatértékelés(ek)

A tranzakció során felmerülő kockázatok gyakran az átvilágítási folyamat során derülnek ki, de egyes jogalanyok számára, akik egyszerűsíteni szeretnék a folyamatot, vagy a szerződéskötési fázist megelőzően szeretnék felmérni a kockázatokat, az ügyletet megelőző kockázatértékeléssel segítjük a folyamatot. Ez a megközelítés lehetővé teszi a vevők számára, hogy a lehető legtöbb információhoz jussanak, mielőtt a tárgyalási szakaszba lépnének, vagy anélkül, hogy a kiszemelt célpontnak jeleznék a vásárlási vagy egyesülési szándékukat.

Kiküldenek szakértőt előzetes kockázati felbecsülésre felvásárlás előtt?

Az M&A ügyletek teljes folyamata során támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Külföldi cégvásárlással is foglalkoznak?

Számos határon átnyúló tranzakció során nyújtottunk már jogi tanácsadást.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!