Reklámjog és Fogyasztóvédelem

Dr. Nagy-Koppány Kornélia, LL.M. - Alapító partner, Vezető ügyvéd

Reklámjog és Fogyasztóvédelem
Hívja munkatársunkat!
+36 (1) 302 9050
Írjon üzenetet!
knagykoppany@knplaw.com
Virtuális névjegykártya
Letöltés

  1. Jogterületek


  2. Reklámjog és Fogyasztóvédelem

A digitális és a közösségi média térnyerése komoly igényt teremtett a hatályos reklámjogi szabályozás megfelelő és átfogó ismeretére. A KNP LAW reklámjogra specializálódott ügyvédei körültekintő és egyénre szabott stratégiát dolgoznak ki az ügyfelek egyedi márkájának, kommunikációs kampányainak és reklámjainak jogszabályoknak megfelelő kialakítására, védelmére és terjesztésére. Teljes körű képviseletet nyújtunk annak érdekében, hogy ügyfeleink tevékenysége megfeleljen a hatályos reklámjogi szabályozásnak. 

Magyarországon a reklámjog és a fogyasztóvédelem két szorosan összefüggő jogterület. A felmerülő problémák nem megfelelő megközelítése és a vállalkozás egyik jogterületen hozott döntései könnyen kihathatnak a másik jogterület szabályozási kérdéseire. Csapatunk reklámjog és fogyasztóvédelem területén szerzett átfogó tudása lehetővé teszi ügyfeleink megfelelő jogi támogatását, amely biztonságot teremt az ügyfeleknek és elősegíti, hogy elkerüljék a fogyasztói bejelentéseket, hatósági vizsgálatokat és azok negatív következményeit.

Tudjon meg többet

Reklámjog

Ügyvédeink rendszeresen adnak tanácsot valamennyi média felületen közzétett reklám-, marketing- és promóciós anyag létrehozásával és terjesztésével kapcsolatos kérdésekben. Tanácsadási területeinkhez tartoznak a hagyományos média felületek, mint például a televízió, a rádió és a nyomtatott média, amelyek továbbra is jelentős befogadó közönséggel rendelkeznek Magyarországon. Rendszeresen képviselünk ügyfeleket a social (közösségi) média felületek fejlesztésével és fenntartásával kapcsolatban, legyen az a Facebook, az Instagram vagy a LinkedIn. Ügyfeleink közösségi média felületeken közzétett tartalmainak jogi véleményezésével biztosítjuk, hogy ezek a tartalmak megfeleljenek a magyar jogszabályoknak. Munkatársaink széleskörű tapasztalattal rendelkeznek az interaktív technológia és a fogyasztói tartalommal kapcsolatosan felmerülő kérdésekben, és szakértelmünk lehetővé teszi, hogy ügyfeleink folyamatosan lépést tartsanak és eligazodjanak a változó szabályozó környezetben. A nyomdai reklámanyagokon kívül foglalkozunk a közösségi médián, televízión, valamint rádión közétett reklámanyagok valamennyi jogi aspektusával.

A reklámjogon belül a közösségi média felületeken közzétett nyereményjátékokkal kapcsolatban is adunk jogi tanácsot. E körben számos tényezőt érdemes szem előtt tartani, úgy mint a kihirdetett nyeremény részletes leírására vonatkozó szabályokat, a bejelentési kötelezettséget és a résztvevők adatainak kezelését. Ebben a körben nem szabad megfeledkeznünk az adatvédelmi nyilatkozatokról és a szabályzatokra vonatkozó közzétételi követelményekről. Annak eldöntésében is segítünk, hogy a magyar jogszabályok miként szabályozzák a közösségi oldalakon szervezett játékokat és hogyan lehet jogilag megfelelő stratégiát kialakítani a nyereményjátékok megszervezésére.

Fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelem a modern kor vívmánya. Mivel egyre több termék és szolgáltatás jelenik meg a piacokon, ezért a vállalatoknak megfelelő mennyiségű, valós információt kell szolgáltatniuk a fogyasztók számára, és mindezt úgy, hogy betartsák a magyar és az Európai Uniós fogyasztóvédelmi szabályokat. Kollégáink pontosan tudják, hogy hogyan kell a vállalatokat a szabályozási horizonton tartani és mindemellett koordinálni az időnként nehéz gazdasági döntéseket. A fogyasztói panaszok és perek elkerülése érdekében folyamatosan vizsgáljuk és jogilag véleményezzük az ügyfeleink valamennyi nyilvánosságnak szánt anyagát. Célunk, hogy ügyfeleinknek ugyanazt az etikus és átlátható tevékenységhez szükséges kereteket biztosítsuk, amelyek között irodánk is működik.

Irodánk „fogyasztó-barát” szabályzatok megalkotásával segíti a fogyasztóknak szolgáltatást nyújtó ügyfeleink működését. A fogyasztóvédelem területéhez kapcsolódó jogi szabályozás általában a fogyasztókat részesíti előnyben, így a vállalatok nehéz helyzetbe kerülnek, amikor bármilyen fogyasztóvédelmi igényt vitatnak. A vállalkozások sikeres jogi védelme érdekében a fogyasztóvédelem és az azokhoz kapcsolódó jogviták terén szerzett tapasztalatunkra építve, valamint a vállalati irányelvek és az ezekhez kapcsolódó stratégia előkészítése során kivétel nélkül arra törekszünk, hogy azokkal kapcsolatban semmilyen kétség, kérdés vagy jogvita ne merülhessen fel.

 

A sötét mintázatok kérdéskörével is foglalkoznak?

Igen, figyelemmel kísérjük a legújabb e-kereskedelmi szabályozásokat.

Webáruház magyar jogszabályoknak megfelelő üzemeltetésében is tudnak segíteni?

 Igen, teljeskörű jogi tanácsadást tudunk nyújtani e-commerce területen.

KNP LAW

Ami megkülönböztet minket

Az ügyfél az első

Nem csak a jelenlegi, de a jövőben felmerülő problémáira is megoldást kínálunk. Egy célunk van: minden jogi akadályt megoldani és elhárítani.

Nemzetközi háttér

Csapatunk számos országban képzett ügyvédekből áll, többen az Amerikai Egyesült Államokban végezték jogi tanulmányaikat és tagjai valamelyik Amerikai Ügyvédi Kamarának.

Megoldás orientált

Olyan ügyvédi iroda vagyunk, amely együttműködésre épül, nemcsak az ügyfeleinkkel – hanem az irodán belül és azon kívül is.

20+Kolléga
15+Jogterület
15+Év tapasztalat

Ismerje meg jobban cégünket!

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!