KNP Blog

COVID-19 ÚJABB HÍREK
2021. 04. 27. KNP LAW

COVID-19 ÚJABB HÍREK

A Kormány 2021. április 26-án meghozta a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletet, amely újabb intézkedéseket határozott meg. Ezek az intézkedések a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás első dózisának beadását követő napon lépnek hatályba. A lépcsőzetes nyitás következő fokozataként az alábbi intézkedések lépnek érvénybe:

A védelmi intézkedések feloldásának újabb lépcsője jelentős részben a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolványhoz (a továbbiakban: „Védettségi Igazolvány” vagy „VI”) kötött. A koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára (i) sport és kulturális programok, (ii) vendéglátó egységek, (iii) szálláshelyek és szabadidős létesítmények válnak látogathatóvá, ahol már a maszkviselése sem kötelező számukra.

Védett személynek minősül az, aki a VI bemutatásával védettségét igazolja, amelynek ellenőrzése a helyiség üzemeltetőjének, ill. a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben az eseményen résztvevő, illetve a kijelölt helyszínen tartózkodó személy nem igazolja védettségét vagy azt megtagadja, a helyszínre nem léphet be, illetve onnan távoznia kell.

Kijárási tilalom és nyitvatartás

A kijárási tilalom kezdetének időpontja este 23:00 óráról éjfélre módosul. Az üzletek, vendéglátó egységek, nyitvatartása, illetve sporteseményeken és kulturális programokon való részvétel 23:00 óráig megengedett.

Részletszabályok a vendéglátó egységekbe való belépésre vonatkozóan

A vendéglátó üzletben való tartózkodás esetén maszk viselése vendégként kötelező, kivéve az ott megvásárolt étel és ital elfogyasztásának időtartama alatt, valamint a vendéglátó üzlet kerthelyiségében vagy teraszán.

Egyebek között a következő létesítmények lesznek látogathatóak Védettségi Igazolvánnyal:

 • előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott esemény függetlenül annak nyilvánosságától (így különösen színház, tánc-, zeneművészet, cirkusz);
 • edző- és fitneszterem, közfürdő, uszoda, jégpálya;
 • mozi;
 • állatkert, vadaspark, kalandpark, játszóház és vidámpark;
 • muzeális intézmény, nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézmény, kép- és hangarchívum, közművelődési intézmény, közösségi színtér és integrált kulturális intézmény.

Védettség nélküli személyek védelme

Továbbra is kötelező a maszkhasználat olyan helyeken, ahol beoltott és oltatlan személyek is egyidejűleg tartózkodhatnak. Ilyen a közterület, tömegközlekedési járművek és az üzletek eladó tere. Továbbra is kerülendő a csoportosulás, és tilos a gyülekezés. Magán- és családi rendezvényeken maximum 10 fő vehet részt.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

  Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

  Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

  CONFERENCE BLEUE

  A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!