KNP Blog

A GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EURÓBAN ÉS US DOLLÁRBAN IS MEGFIZETHETIK A TÁRSASÁGI ADÓJUKAT ÉS IPARŰZÉSI ADÓJUKAT
2022. 08. 02. KNP LAW

A GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EURÓBAN ÉS US DOLLÁRBAN IS MEGFIZETHETIK A TÁRSASÁGI ADÓJUKAT ÉS IPARŰZÉSI ADÓJUKAT

Varga Mihály pénzügyminiszter 2022. július 30-i Facebook posztjában tájékoztatást adott arra vonatkozóan, hogy a gazdasági társaságok a jövőben a társasági adót és iparűzési adót nem csak forintban, hanem euróban és US dollárban is megfizethetik.

Az 1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és osztalékadóról, valamint az 1990. évi C. törvény a helyi adókról szóló törvény jelenleg hatályos rendelkezései szerint

„az adóbevallást magyar nyelven, forintban kell elkészíteni.”

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (a továbbiakban: „NAV”) tájékoztatása alapján a napokban várható a Magyar Közlönyben a hivatalos tájékoztató a jogszabályváltozást illetően. Ezen hivatalos tájékoztató fog választ arra a kérdésre, hogy milyen devizaárfolyamon kell az adóbevallásokat benyújtani. Ezzel a változtatással várható, hogy az euró/US dollárban megfizetett adóbevallások a jövőben erősíthetik a forint árfolyamát.

A pénzügyminiszter által kiadott tájékoztató alapján bármely cég számára, amelynek bevétele részben vagy egészben devizában keletkezik, az újabb jogszabálymódosítás adminisztrációs könnyítést hozhat, mivel minden céget megillet a választás joga, hogy a továbbiakban forintban, euróban vagy US dollárban készítse el adóbevallását és fizesse meg társasági és iparűzési adóját.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!