Csapatunk

Rusznák Csaba

Rusznák Csaba

Csoportvezető Ügyvéd

Jogterületek
 • Nemzetközi Kereskedelmi választottbírósági eljárások
 • Befektetésvédelmi választottbírósági eljárások
 • Mediáció
 • Peres ügyek
 • Vitarendezés
 • Közigazgatási eljárások
 • Beruházásvédelem; Kockázatkezelés
Kamarai Tagság
 • Amerikai Egyesült Államok Washington Szövetségi Fővárosi Ügyvédi Kamara
Nyelvismeret
 • Angol, Magyar, Francia, Portugál, Spanyol (szövegértés)
Tanulmányok
 • Jogi Doktori Diploma - Vanderbilt University Law School, Nashville, TN, USA
 • Nemzetközi Tanulmányok szak - Georgetown University, Edmund A. Walsh School of Foreign Service (BSFS), Washington, DC, USA

Tudjon meg többet

Rusznák Csaba

Rusznák Csaba vezeti a KNP Law budapesti székhelyű vitarendezési csoportját, amely peres ügyekben képviseli az ügyfeleket, a (hazai és nemzetközi) választottbírósági, valamint az alternatív vitarendezési eljárásokban Magyarországon és külföldön is. Magyar származású, amerikai képesítéssel rendelkező ügyvéd, jelentős tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi vitarendezés terén.

Csaba számos iparág ügyfeleit képviselte peres eljárásokban és a nemzetközi választottbírósági eljárásokban mind Európában, Észak- és Dél-Amerikában és Ázsiában is. Különös tapasztalata van az ICC és az ICSID választottbírósági eljárásában. Számos iparág ügyfeleivel dolgozott együtt, beleértve a gáz és olaj-ipart, a bányászatot, a telekommunikációt és a pénzügyi szektorokat.

Csaba a washingtoni székhelyű nemzetközi ügyvédi iroda, a Sovereign Arbitration Advisors alapítója és elnöke, amely szerepet a KNP Law-nál gyakorolt vezetői pozíciója mellett továbbra is folytat. Korábban Csaba peres és nemzetközi jogvitás ügyvédként dolgozott egy magas rangú amerikai ügyvédi iroda washingtoni és londoni csapatával.

Pályafutása elején jogtanácsosként szolgált az Egyesült Államok két szövetségi körzeti bíróságánál. Ebben a szerepben Csaba volt a felelős a mintegy ötven polgári és büntetőügyből álló iratok kezeléséért, a felek beadványainak elemzéséért, a bíró számára elkészítendő memorandumokért és vélemények kidolgozásáért. Ezen tapasztalata Csabának értékes betekintést engedett a peres ügyek meggyőző érdekképviseletébe.

Csaba a Georgetown Egyetem Edmund A. Walsh Külszolgálati Iskolájában, valamint a Vanderbilt Jogi Egyetemen végzett. Angol anyanyelvű, magyar nyelvben jártas továbbá portugál és francia nyelvtudással is rendelkezik.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

  Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.
  Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

  CONFERENCE BLEUE

  A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!