KNP Blog

FONTOS DÁTUMOK KÖZELEDNEK AZ ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZÖK SZABÁLYOZÁSA TERÉN
2024. 05. 03. KNP LAW

FONTOS DÁTUMOK KÖZELEDNEK AZ ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZÖK SZABÁLYOZÁSA TERÉN

Az orvostechnikai eszközöket gyártó- és forgalmazó cégeknek az alábbi közelgő határidőket kell figyelembe venniük, hogy megfeleljenek az orvostechnikai eszközökről szóló 2017/745 EU rendeletben (a továbbiakban: „MDR”) foglalt elvárásoknak.

2024. május 26. - Ezen határidőig a gyártóknak az alábbiakat kell biztosítaniuk:

i. az MDR-nek megfelelő minőségirányítási rendszer (QMS) felállítását az MDR 10. cikk (9) bekezdésével összhangban; valamint

ii. az MDR VII. melléklet 4.3. pontjának első albekezdésével összhangban hivatalos kérelmet benyújtani a bejelentett szervezethez, mely kérelem legalább a MIR (manufacturer incident report) dokumentációt és a „legacy” eszközként tovább-forgalmazni kívánt eszközök listáját tartalmazza.

2024. szeptember 26. - Ezen határidőig a gyártóknak a bejelentett szervezettel írásbeli megállapodást kell kötniük az MDR VII. melléklet 4.3. pontjának második albekezdésével összhangban.

A bejelentett szervezetek a megállapodás megkötéséről ún. „Confirmation Letter” elnevezésű formanyomtatványt állítanak ki, ami igazolja, hogy a gyártó és az adott eszközök megfelelnek az MDR-ban előírt követelményeknek és a meghosszabbított átmeneti időszakban tovább forgalmazhatóak.

Az orvostechnikai eszközök gyártóinak ezen határidők betartása kötelező az MDR-követelményeknek való megfelelés biztosítása érdekében.


Kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot, ha kérdésük merülne fel a határidőkkel és a teendőkkel kapcsolatban.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!