KNP Blog

FELOLDÁSRA KERÜLTEK A JÁRVÁNYÜGYI KORLÁTOZÁSOK 
2022. 03. 07. KNP LAW

FELOLDÁSRA KERÜLTEK A JÁRVÁNYÜGYI KORLÁTOZÁSOK 

A Kormány a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Kormányrendeletében 2022. március 7. napjától jelentős mértékben megszüntette a veszélyhelyzetben alkalmazandó korlátozásokat Magyarországon.

Kötelező maszkviselés eltörlése

A továbbiakban kizárólag a kórházakban és a szociális intézményekben kötelező a látogatók számára a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

A védettségi igazolványhoz kötött jogosultságok eltörlése

A védettségi igazolványokra vonatkozó szabályok az Európai Uniós szabályokkal összhangban továbbra is érvényben maradnak, ugyanakkor megszűnik minden egyéb olyan korlátozás, amely érvényes védettségi igazolvány meglétéhez kötötte bizonyos szolgáltatások igénybevételét Magyarországon. Ennek értelmébe a rendezvények korlátozás nélkül látogathatóak azok számára is, akik nem rendelkeznek (érvényes) védettségi igazolvánnyal.

A Magyarországra való beutazás korlátozásainak eltörlése

Magyarország területére történő belépés esetén megszűnik a kötelező karantén és a védettség megfelelő igazolásának kötelezettsége, így a magyar és nem magyar állampolgárok korlátozás nélkül utazhatnak be Magyarországra.

A munkáltató által elrendelhető kötelező védőoltás megszüntetése

Az egészségügyben, szociális szférában és a honvédelemben foglalkoztatottak kivételével a munkáltató nem rendelheti el a védőoltás kötelező felvételét, így az estlegesen már elrendelt fizetés vagy illetmény nélküli szabadságok legkésőbb 2022. április 1. napjával megszűnnek.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!