KNP Blog

DUPLÁJÁRA EMELKEDETT A MUNKÁBA JÁRÁSSAL KAPCSOLATOS UTAZÁSI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS
2023. 01. 30. KNP LAW

DUPLÁJÁRA EMELKEDETT A MUNKÁBA JÁRÁSSAL KAPCSOLATOS UTAZÁSI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS

2023. január 28. napján hatályba lépett a munkába járás címén adható költségtérítés egyes szabályainak veszélyhelyzetben történő alkalmazásáról szóló 16/2023. (I. 27.) Korm. rendelet (továbbiakban: „Kormányrendelet”). A Kormányrendelet értelmében a munkavállalók (i) a munkában töltött napokra a munkahely és a lakó- vagy tartózkodási hely között és/vagy (ii) hazautazásra a munkahely és a lakóhely közötti gépjárművel megtett útitávra, az oda-vissza távolság figyelembevételével az eddigi 15 forint/kilométer helyett 30 forint/kilométer összegben kaphatnak költségtérítést.

A Kormányrendelet szerint, a duplájára emelt munkába járás címén adható költségtérítés először 2023. január hónapjára jár a munkavállalóknak.

Azon munkavállalók, akik bizonyos jogszabályban meghatározott feltételek fennállása miatt – így például a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés vagy a munkavállalónak bölcsődei ellátást igénybe vevő vagy 10 év alatti tanuló gyermeke van – munkába járási költségtérítés címén kilométerenként a 30 forint 60%-ára (jelenleg 18 forint/kilométer) jogosultak, először 2023. februárjától kaphatják az emelt összegű költségtérítést.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!