KNP Blog

Az Országgyűlés további 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet
2021. 02. 23. KNP LAW

Az Országgyűlés további 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet

2021. február 22. napján az Országgyűlés a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény (a továbbiakban: „Törvény”) elfogadásával további 90 nappal, 2021. május 23-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet.

A veszélyhelyzeti jogrend a járvány okozta negatív hatások leküzdése érdekében gyors és hatékony cselekvést tesz lehetővé, mivel a Kormány a veszélyhelyzetben rendeletet alkothat, amellyel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

A Törvény elfogadásával az Országgyűlés újból hatályba léptette a veszélyhelyzet ideje alatt alkotott kormányrendeletetek hatályát és felhatalmazta a Kormányt ezen kormányrendeletek hatályának meghosszabbítására a veszélyhelyzet fennálltáig, azaz 2021. május 23-ig.  

Ennek megfelelően továbbra is fennmarad a kijárási korlátozás este 20:00 és reggel 5:00 óra között, a kötelező maszkviselés, az egyes gazdaságvédelmi intézkedések, egyebek között a bértámogatás, az egyes adófizetési kötelezettségek elengedése és mérséklése, valamint a távmunkára vonatkozó speciális szabályok.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.
    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!