KNP Blog

AUGUSZTUS 1-ÉVEL AZ OGYÉI BEOLVAD AZ NNK-BA
2023. 07. 25. KNP LAW

AUGUSZTUS 1-ÉVEL AZ OGYÉI BEOLVAD AZ NNK-BA

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (a továbbiakban: „OGYÉI”) megszűnésével kapcsolatban korábban elhangzott hírekkel összhangban 2023. július 20. napján a Magyar Közlönyben megjelent az OGYÉI megszűnéséről és a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ létrehozásáról szóló 333/2023. (VII. 20.) Kormány rendeletet (a továbbiakban: „Korm. rendelet”).

A Korm. rendelet értelmében 2023. augusztus 1. napján a Nemzeti Népegészségügyi Központ elnevezése Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központra (a továbbiakban: „NNGYK”) változik és ugyanezen nappal az OGYÉI az NNGYK-ba történő beolvadással megszűnik. A továbbiakban az OGYÉI feladat- és hatásköreit jogutódjaként az NNGYK látja el.

A Korm. rendelet alapján az NNGYK vezetéséért az országos tisztifőorvos, jelen állapot szerint Dr. Müller Cecília felelős.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!