KNP Blog

A VENDÉGMUNKÁSTÖRVÉNY VISSZAVONÁSA: ÚJ SZABÁLYOZÁS KÖZELEG
2023. 11. 08. KNP LAW

A VENDÉGMUNKÁSTÖRVÉNY VISSZAVONÁSA: ÚJ SZABÁLYOZÁS KÖZELEG

2023. október 5-én kelt közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentette, hogy a Kormány döntése értelmében az eredetileg 2023. november 1. napján hatályba lépő, a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló 2023. évi L. törvény hatályba léptetését és alkalmazását visszavonja.

A Kormány indokolása szerint a visszavonás indoka, hogy a magyar munkaerő és a magyar lakosság védelme érdekében szükséges új alapokra helyezni és szigorítani a bevándorlással és a harmadik országból érkezők magyarországi munkavállalásával kapcsolatos szabályokat.

A közlemény arra is kitér, hogy a Kormány teljeskörűen felül fogja vizsgálni a hatályos idegenrendészeti szabályozást és olyan új törvényjavaslatot fog kidolgozni, amely minden harmadik országból érkező számára egyértelművé fogja tenni, hogy csak meghatározott célból, jogcímen, és az előírt feltételek együttes teljesülése esetén lesz lehetőségük átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni Magyarországon.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!