KNP Blog

2021. március 1-jéig meghosszabbodnak a koronavírus ellen bevezetett intézkedések
2021. 02. 02. KNP LAW

2021. március 1-jéig meghosszabbodnak a koronavírus ellen bevezetett intézkedések

A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021 (I. 29.) számú Kormányrendeletben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról döntött, ezáltal továbbra is hatályban maradnak a 2020. november 11. napjával bevezetett korlátozó intézkedések, többek között a kötelező maszkviselés, és a kijárási tilalom. A 2021. január 28-án tartott online sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a Kormány 2020. novembere óta hatályban lévő COVID-19 miatt bevezetett intézkedéseket további egy hónappal, azaz 2021. március 1. napjáig meg kívánja hosszabbítani. Gulyás Gergely elmondta, hogy a korlátozások novemberi bevezetése hatékonynak bizonyult a járvány megfékezésében, így csökkent a fertőzöttek, a kórházi ellátást igénylők és a halálozások száma. Mindemelett 2021. február 7. éjféltől a Kormány további tizenöt (15) nappal saját hatáskörében a rendkívüli jogrend meghosszabbítása mellett döntött, illetve kérte az Országgyűlést, hogy a veszélyhelyzetben alkalmazott rendkívüli jogrendet újbóli kilencven (90) napra hirdesse ki. A legfontosabb intézkedések, melyek 2021. március 1. napjáig továbbra is érvényben maradnak:

  • este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom,
  • kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban – a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein is,
  • minden gyülekezés tilos,
  • általános rendezvénytilalom,
  • családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt,
  • az éttermek, vendéglátóhelyek vendéget nem fogadhatnak, csak házhozszállítás lehetséges
  • az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva,
  • a szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket.
Ha bármilyen kérdése van, vagy bármilyen segítséget tudunk nyújtani ebben a kihívásokkal teli időszakban, forduljon hozzánk bizalommal.

Kérdése van?

Kapcsolat

Írjon nekünk!

Kérjük adja meg adatait és röviden írja le a kérdését, kollégáink hamarosan válaszolnak!

    Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi Tájékoztatót, és hozzájárulok ahhoz, hogy a KNP LAW felhasználja az adataimat a tájékoztatóban foglaltak szerint.

    Hozzájárulok ahhoz, hogy marketing célból felkeressenek.

    CONFERENCE BLEUE

    A KNP LAW 2007 óta tagja a Conference Bleue-nak. További infomációért, kérjük kattintson az oldalra!A KNP Law a GBL Alliance-hoz 2021-ben csatlakozott. További információért, kérjuk kattintson az oldalra!