Változás a szakmai rendezvényekkel összefüggésben nyújtott támogatások OGYEI felé való bejelentésében

2018. január 9. napján jelent meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján egy fontos tájékoztatás. Ebben az OGYÉI arról tájékoztat, hogy a korábbi gyakorlatát megszüntetve a szakmai rendezvényekkel összefüggésben nyújtott támogatásokat 2018. január 4. napjától nem e-mailben, hanem egy új, külön erre a célra létrehozott felületen lehet bejelenteni.

Az új felületen az ismertetési tevékenységet folytatóknak be kell regisztrálniuk, amelyet az OGYÉI jóváhagy. A regisztrációhoz szükséges egy cégszerűen aláírt meghatalmazás megküldése a rendezvenytamogatasok@ogyei.gov.hu e-mail címre.

A regisztrációt követően a felületre történő belépéshez egy úgynevezett kétfaktoros hitelesítésre van szükség, amihez a felhasználónak először egy hitelesítő alkalmazási programot kell telepítenie. Az OGYÉI által javasolt Google Hitelesítő – az Androidos és/vagy az iOS operációs rendszert használó okostelefonokra is telepíthető.

A belépéshez a későbbiekben is szükség lesz hitelesítő alkalmazására. Az okostelefon elvesztése vagy lecserélése esetén viszont kérni kell a rendezvenytamogatasok@ogyei.gov.hu címen a kétfaktoros hitelesítés törlését, különben a felületen történő belépés nem lehetséges. A korábbi hitelesítés törlését követő első bejelentkezés alkalmával újra be kell állítani a kétfaktoros hitelesítést az új eszközön.

A bejelentéshez az adatmezők melletti tájékoztatások nyújtanak segítséget. A kötelezően kitöltendő mezőket nem lehet üresen hagyni, a rendszer nem fogad el hiányos bejelentést. A rendezvény lebonyolítása után hét (7) nap áll rendelkezésre, hogy az opcionális adatok az elektronikus felületre feltöltésre kerüljenek. Ezt követően minden adat rögzül a bejelentő oldalon és azokon nem lehet további módosításokat eszközölni. Kizárólag az ismertetési tevékenységet folytató által szervezett rendezvényen szereplő előadásokkal kapcsolatos szerződés(ek)et kell kötelező jelleggel csatolni. A rendezvényekkel összefüggő, további szerződéseket és dokumentumokat (pl: a részvételi díj befizetését igazoló dokumentum, a rendezvényhez nyújtott támogatás összege stb.), csak az OGYÉI ilyen irányú, kifejezett kérésére kell megküldeni.


A jelen hírlevélben található információ nem tekinthető a KNP LAW Nagy Koppány Varga és Társai Ügyvédi Iroda vagy annak közreműködő ügyvédjei által nyújtott jogi tanácsadásnak. További információkért keressen fel minket.