NAGY-KOPPÁNY Kornélia

Ügyvéd, Partner (vCard)

knagykoppany@knplaw.com
Phone: +36 (20) 926 4264

Dr. Nagy-Koppány Kornélia a KNP LAW Nagy Koppány Varga és Társai ügyvédi iroda alapítója és vezető ügyvédje, egyben az iroda élettudományi és gyógyszerjogi csoportjának vezetője. Munkája során nemzetközi vállalatokat képviselt magyar cégek megvásárlása során, befektetőknek nyújtott tanácsot gyógyszergyártó vállalatok, élelmiszeripari, biztosítási és távközlési cégek megvásárlásával kapcsolatban, és közreműködött nemzetközi ügyfelei magyarországi vállalkozásainak meg-alapításában és működtetésében. Az Amerikai Egyesült Államokban végzett tanulmányait és munkatapasztalatát hasznosítva vállalatok átalakulásával és csődeljárással kapcsolatos ügyekben is vállal képviseletet és részt vett az első piacgazdasági alapú magyar csődtörvény előkészítésében. Képviselt külföldi kormányokat Magyarországgal kötendő nemzetközi kereskedelmi és jogi státuszt megalapító szerződésekben.

Dr. Nagy-Koppány Kornélia jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, nemzetközi összehasonlító jogi oklevelet a franciaországi Faculté Internationale de Droit Comparé (Strassburg) egyetemen, míg LL.M. fokozatot (in Corporation Law) a New York University School of Law karon szerzett. A Washington, D.C. Georgetown Egyetem felnőtt oktatási szakán a közelmúltban International Business Management oklevelet szerzett.

Dr. Nagy-Koppány Kornélia 1988-89-ben az Amerikai Egyesült Államok New York Állam Déli Kerületi Csődbíróságán fogalmazó volt, majd 1989-tól kezdődően amerikai ügyvédi irodákban dolgozott. A KNP LAW ügyvédi iroda 2007-es megalapítását megelőző tíz éven át a legnagyobb Washington, D.C. székhelyű ügyvédi iroda budapesti irodáját vezette.

A Budapesti Ügyvédi Kamara, a Washington Szövetségi Fővárosi Ügyvédi Kamara (US District of Columbia) és a Nemzetközi Ügyvédi Kamara (International Bar Association) tagja. Ugyancsak tagja a Washington Foreign Law Society vezető testületének és a Women Business Leaders of the U.S. Health Care Industry Foundation-nak.

Vezetése alatt a KNP LAW 2015 óta minden évben elnyerte a Corporate INTL vezető magyar gyógyszerjogi ügyvédi irodája; 2014 óta a Global Law Experts Practice Awards élettudományok vezető jogi irodája és 2013 óta az ugyanezen társaság által alapított vezető gyógyszerjogi ügyvédi iroda címet és díjat. Nagy-Koppány Kornélia 2008 óta a Who’s Who nemzetközi jogászokat rangsoroló élettudományok (szabályozási és tranzakciós) fejezetében szerepel kiemelt magyar ügyvédként.

Rendszeresen jelennek meg cikkei és írásai a PMR Pharma Law, a Getting the Deal Through, Corporate INTL, Mondaq kiadványokban, valamint az Amerikai Szövetségi Ügyvédi Kamara évente megjelenő tröszt ellenes összefoglalót tartalmazó nemzetközi kiadványában. A magyar mellett főleg angol nyelven végzi munkáját.