KLÁRA Annamária

Ügyvéd, Partner (vCard)

aklara@knplaw.com
Phone: +36 (70) 426 7713

Dr. Klára Annamária a KNP LAW Nagy Koppány Varga és Társai Ügyvédi Iroda tagja. Jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2003-ban summa cum laude minősítéssel. 2001 és 2007 között a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságán dolgozott, utóbb az egyik alkotmánybíró személyi szakmai asszisztenseként. Jogi szakvizsgáját 2007-ben szerezte.
A 2005/2006-os tanévben elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Georg-August-Universität Göttingen közös szervezésében indult „Deutsche Rechtsschule”, „Bevezetés a német és az európai jogba” című képzést. 2006 nyarán három hónapot töltött Lausanne-ban, a Svájci Összehasonlító Jogi Intézetben, majd ezt követően, a 2007/2008-as tanévben megszerezte európai és nemzetközi gazdasági jogi LL.M. fokozatát a müncheni Ludwig-Maximilians Egyetemen. LL.M. tanulmányai befejeztével egy kereskedelmi joggal foglalkozó müncheni ügyvédi irodában folytatott jogi gyakorlatot.
Dr. Klára Annamária megbízott előadó az Eötvös Loránd Tudományegyetem Polgári Jogi Tanszékén, ahol kötelmi jogi és társasági jogi szemináriumokat tart.

A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Jogi tanácsadást elsődlegesen a gyógyszerjog, a gyógyszerjoghoz kapcsolódóan társadalombiztosítási és közbeszerzési jog, valamint a társasági és a versenyjog területén nyújt. A magyar mellett munkanyelve a német és az angol.